Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό για να γεμίσετε το ψυγείο σας για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.
– 5 αυγά
– 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
– 200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
– 2 κουταλιές της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 2 κουταλιές του γλυκού μπέκιν
– Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.
– Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα.
– Προσθέτουμε και τα φουντούκια.
– Ανακατεύουμε απαλά, τα υλικά μας, με μία μαρίζ.
– Βάζουμε το μείγμα σε ταψί.
– Ψήνουμε το μείγμα για μισή ώρα και στους 175 βαθμούς Κελσίου.
– Χωρίζουμε το παντεσπάνι μας σε δύο πάτους.
– 600 γραμμάρια κρύα κρέμα γάλακτος
– 600 γραμμάρια κουβερτούρα
– 4 κουταλιές της σούπας μερέντα
– 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
– 200 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
– Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπέν μαρί.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
– Προσθέτουμε μερέντα, λιωμένη κουβερτούρα, τρεις με τέσσερις κουταλιές φουντούκια και τις γκοφρέτες.
– Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν, τα υλικά μας.
– Βρέχουμε το παντεσπάνι, με μισό φλιτζάνι αραιωμένο σιρόπι και με λίγο νεράκι μία με δύο κουταλιές της σούπας από γλυκό του κουταλιού.
– Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο.
– Με την κρέμα, που απομένει, καλύπτουμε την τούρτα μας.
– Πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα φουντούκια.