Μια εξαιρετική συνταγή μας προσφέρει ο διάσημος σεφΆκης Πετρετζίκηςγια το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια συνταγή παγωτού και μάλιστα Vegan, με μόλις 2 υλικά καθιστώντας την αρκετά οικονομική!
Η Συνταγή
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη και έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!
Advertisement
Υλικά
800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
χωνάκια παγωτού
50 γρ. φιστίκια , peanuts
φύλλα μέντας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.
Τα σχόλια όσων την έχουν ήδη υλοποιήσει είναι διθυραμβικά και πως άλλωστε δεν θα ήταν, καθώς ο διάσημος σεφ είναι εξαιρετικά γνωστός για τις εύκολες, οικονομικές και πάνω από όλα νόστιμες συνταγές που προτείνει.
Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά
Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. – Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. – Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. – Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – – – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού. – Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση. – Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά. – Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.