Συνταγές για μπριζόλες: Έχετε μπριζόλες στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε; Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από συνταγές για μπριζόλες, ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει. Αναλυτικότερα:
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 5-6 μέτριες πατάτες. – 2 πορτοκάλια. – 2 μοσχολέμονα (lime). – 1 λεμόνι. – 1 κουταλιά της σούπας μέλι. – 1 κουταλιά μουστάρδα. – 2-3 κλαράκια θυμάρι. – 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη. – 2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια. – 150 ml ελαιόλαδο. – Αλάτι. – Πιπέρι. – Λίγη ρίγανη.
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα. – Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα. – Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. – Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα. – Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί. – Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη. – Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά. – Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη. – Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες. – Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες. – Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα. – 2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει). – 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση). – 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. – 1 κούπα παγάκια. – 1 κρεμμύδι σε ροδέλες. – 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή. – 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. – 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη. – 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. – 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι. – 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
– 300 γραμμάρια μανιτάρια. – 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη. – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.- 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. – 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο. – 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη. – Αλάτι. – Πιπέρι. – 4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες. – Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα. – Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. – Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες. – Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. – Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν. – Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. – Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. – Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα. – Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 4 μπριζόλες. – 1 ποτήρι νερό. – 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. – 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. – 1 κύβο λαχανικών. – 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. – Αλάτι. – Πιπέρι. – Ρίγανη. – 1/2 κρεμμύδι
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι. – Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί. – Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί. – Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ. – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. – 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού). – 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι). – 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
– 2 κ.γλ μέλι. – 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή. – 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή). – 1 πρέζα θυμάρι. 2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους. 1 κ.σ. μαργαρίνη. 50ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι.
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. – Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ. – Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά. – Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι. – Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό. – Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. – Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές. – Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο. – Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα. – Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής
Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 6 χοιρινά μπριζολάκια. – 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα. – Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. – 2 ψητές κόκκινες πιπεριές. – 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. – 1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα.
– 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο. – 2 κ.σ. ξίδι. – 1/2 κ.γλ. μπούκοβο. – 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. – 1/2 κ.γλ. αλάτι. – Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά).
Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές. – Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι. – Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. – Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά. – Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο. – Ανάβεις τη φωτιά. – Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι. – Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά. – Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια. – Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄- 6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.