chiotiki-pandaisia-me-kima-patates-kai-tyraki-gia-oli-tin-oikogeneia-84163
15:35

Χιώτικη Πανδαισία, με κιμά, πατάτες και τυράκι για όλη την οικογένεια

15:35
Newsroom

Χιώτικο φαγητό: Ψάχνετε να κάνετε μια συνταγή για τα αγαπημένα σας άτομα, η οποία να είναι παραδοσιακή και να τους γοητεύσει; Μην αγχώνεστε! Υπάρχει λύση, ακολουθώντας απλά τις παρακάτω οδηγίες, θα φτάσετε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Χιώτικο φαγητό: Αναλυτικά τα υλικά, η εκτέλεση συνταγής και εικόνες από το μαγείρεμά της

Χιώτικο φαγητό: Υλικά συνταγής

3 καθαρισμένες και βρασμένες πατάτες

1 λευκό κρεμμύδι

μοσχαρίσιος κιμά

1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

πάπρικα

τριμμένη μοτσαρέλα

μπεσαμέλ

αλάτι

πιπέρι

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κούπες γάλα

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο

Advertisement

Χιώτικο φαγητό: Εκτέλεση συνταγής

1. Αρχικά, πρέπει να φτιάξετε τη μπεσαμέλ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, βάζοντάς το σε μέτρια φωτιά. Βάλτε αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

2. Στη συνέχεια ζεστάνετε βράστε γάλα και έπειτα ρίξτε το στο τηγάνι, ανακατεύοντάς το. Μετά, ρίξτε λίγο αλάτι και κύμινο.

Advertisement

3. Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μείγμα.

Advertisement

4. Βράστε πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και μετά βάλτε τις πατάτες στα τοιχώματα και στον πάτο του πυρέξ.

5. Βάλτε μέσα τους κεφτέδες, έναν για κάθε μία πατάτα.

6. Βάλτε τις υπόλοιπες πατάτες για να διαχωρίσετε τους κεφτέδες. Ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικό του χώρο. Βάλτε πάνω τη μπεσαμέλ και ρίξτε και μοτσαρέλα.

Advertisement

7. Ψήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά και το φαγητό σας θα είναι πανέτοιμο.

Χιώτικο φαγητό: Εικόνες από τη διαδικασία του μαγειρέματος

Advertisement