Χαλβάς – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να μαγειρέψετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο γλυκό; Θέλετε να το φτιάξετε, αλλά δεν ξέρετε το πως; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις ακόλουθες οδηγίες της συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα καταφέρετε να πετύχετε ιδανικό αποτέλεσμα, ευχαριστώντας τους καλεσμένους σας.
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
– 200 γραμμάρια Βιτάμ
– 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
– 3/4 του φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα
– 3/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
– Αρχικά, βάλτε βιτάμ σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
– Αφήστε να λιώσει το βιτάμ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Ρίξτε χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι, όταν κάψει το βιτάμ.
– Καβουρντίστε ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα σας.
– Συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι το βιτάμ να απορροφηθεί και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
– Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
– Ρίξτε ζάχαρη, χυμό, ξύσμα από πορτοκάλια.
– Ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά σας.
– Βάλτε νερό, σταφίδες.
– Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά.
– Ανακατέψτε το χαλβά, μέχρι να τραβήξει τα υγρά και να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα.
– Ανακατέψτε τα αμύγδαλα.
– Βάλτε το χαλβά σε μία φόρμα.
– φροντίστε να μην αφήσετε κανένα κενό σημείο στη φόρμα σας.
– Έπειτα, από το πέρασμα 15 έως και 20 λεπτών, βάλτε το χαλβά σε μία πιατέλα.
– Διακοσμήστε το χαλβά σας με αποξηραμένο πορτοκάλι.
– Αυτό ήταν! Το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Καλή όρεξη