Πίτσα με ιταλική ζύμη: Θέλετε να κάνετε μια εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή για ιταλική πίτσα; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
Πίτσα με ιταλική ζύμη: Υλικά και εκτέλεση συνταγής
Πίτσα με ιταλική ζύμη – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 9 γραμμάρια ξερή μαγιά
– 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
– 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
– 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γραμμάρια σιμιγδάλι, ψιλό και έξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
– 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 1 πρέζα αλάτι
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ
Πίτσα με ιταλική ζύμη – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα.
– Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί ανάποδα για να κάψει.
– Ανακατεύουμε μαγιά και χλιαρό νερό σε μπολ και προσθέτουμε ζάχαρη.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί (σ.σ. για 10 λεπτά).
– Ανακατεύουμε αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι σε ένα μπολ.
– Προσθέτουμε μαγιά, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
– Ακολούθως, πλάθουμε, με τα χέρια.
– Λαδώνουμε ένα μπολ.
– Τοποθετούμε ζυμάρι και σκεπάζουμε το μπολ, αφήνοντάς το για δύο ώρες.
– Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη.
– Πασπαλίζουμε το ζυμάρι, με σιμιγδάλι.
– Βάζουμε σιμιγδάλι σε ξύλο κοπής και ανοίγουμε, το ζυμάρι.
– Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ντομάτα και τυριά στη ζύμη.
– Βάζουμε την πίστα στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου και το ψήνουμε για περίπου πέντε λεπτά.
– Πραγματοποιείται η ίδια διαδικασία για τέσσερα ακόμη ζυμάρια.
– Προσθέτουμε, τα υλικά, που επιθυμούμε για το τέλος και έπειτα σερβίρουμε.