Μηλόπιτα με κρέμα: Επιθυμείτε να φάτε ένα φανταστικό γλυκό; Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα γλυκά, με κρέμα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή. Πρόκειται για μηλόπιτα, με κρέμα, η οποία θα σας ενθουσιάσει. Αναλυτικότερα:
Γενικά υλικά:
– 3 μήλα
– 2 αυγά
– Μισό ποτήρι ζάχαρη
– Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο
– 1,5 ποτήρι αλεύρι φαρινάπ
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
Υλικά για την κρέμα:
– 1 αυγό
– 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
– 1 ποτήρι γάλα
– 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ.
Γενική εκτέλεση συνταγής για τη μηλόπιτα:
– Βάζουμε λαδόκολλα στο τσέρκι (σ.σ. 26ν) και βουτυρώνουμε η λαδώνουμε πολύ καλά.
– Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε πάνω στην λαδόκολλά και τα ισιώνουμε.
– Ρίχνουμε πάνω τους 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
– Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
– Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα – σπορέλαιο.
– Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά – σιγά αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
– Ανακατεύουμε με μαρίζ καλά χωρίς να ξεφουσκώσουμε το μείγμα.
– Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα.
Εκτέλεση συνταγής για την κρέμα από τη μηλόπιτα:
– Βάζουμε στο κατσαρόλι το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ.
– Ανακατεύουμε, τα υλικά μας, με το σύρμα.
– Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε στο χαμηλό να πήξει.
– Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ.
– Ανακατεύουμε και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε πάνω στο μείγμα σε λωρίδες.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις και σε μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Φυσικά, ανάλογα τον φούρνο.
– Όταν την βγάζουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.