Ατζέμ πιλάφι: Επιθυμείτε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, η οποία να διαφέρει από τις άλλες; Θέλετε να κάνετε κάτι πρωτότυπο για να εντυπωσιάσετε τους συγγενείς, καθώς και τους φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα κάνετε τη διαφορά.
Ατζέμ πιλάφι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Ατζέμ πιλάφι – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– 200 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
– 200 γραμμάρια φιδέ (σ.σ. να έχετε τρεις μπαλίτσες)
– 3 ποτήρια νερό
– 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
– 1 πρέζα αλάτι
– 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Κανέλα για το σερβίρισμα
Ατζέμ πιλάφι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Το βράζουμε έως ότου να μαλακώσει το ρύζι. Προσοχή! Δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, πρέπει να έχει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην είναι τελείως ξερό.
– Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φιδέ.
– Ανακατεύουμε συνέχεια, τα υλικά μας. Αυτό, διότι σκοπός είναι να καβουρντιστεί ο φιδές και να πάρει κανελί χρώμα. Δηλαδή, όχι μαύρο και να είναι κρατσανιστός.
– Προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι.
– Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
– Σερβίρετε ζεστό, διότι είναι καλύτερο από κρύο.
– Βάλτε και μπόλικη κανέλα.