Για πολλούς η 25η Μαρτίου γευστικά συνδέεται με την απόλαυση του καθιερωμένου πιάτου, μπακαλιάρος σκορδαλιά. Αν ήδη σας έχει ανοίξει η όρεξη και θέλετε να πετύχετε τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα τραγανό αποτέλεσμα.
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μπακαλιάρο με κουρκούτι
Υλικά
2 τεμάχιο/ια παστός μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Πώς θα το φτιάξετε
Έχουμε φροντίσει 2 με 3 ήμερες πριν να τον ξαλμυρίζουμε σωστά όπως σας δίνω στα μυστικά παρακάτω και αφού έχεις ετοιμάσει το κουρκούτι σύμφωνα με τις συμβουλές μου.
Κόβουμε τα ξαρμυρισμένα κομμάτια (μερίδες) και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει κάθε ίχνος υγρασίας.
Βάζουμε αλεύρι για πανάρισμα σε ένα μικρό ταψί.
Πρώτα πρέπει να πανάρουμε τα κομμάτια του σε αλεύρι..
Βάζουμε τα στεγνά κομμάτια μέσα στο αλεύρι και αλευρώνουμε πολύ καλά κάθε κομμάτι.
Το αλεύρι θα τραβήξει τυχόν υγρασία που έχει μείνει και ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσει το κουρκούτι.
Ωστόσο ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ηλιέλαιο.
Το ηλιέλαιο πρέπει να καλύπτει το κάθε κομμάτι μέχρι τη μέση του.
Τινάζουμε ένα ένα τα κομμάτια να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύουμε το κουρκούτι που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ.
Βουτάμε ένα ένα αλευρωμένο κομμάτι μέσα.
Το κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό.
Έτσι θα γίνει πολύ τραγανό και δεν θα τραβήξει λάδια.
Βάζουμε τα κομμάτια και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο και από την άλλη για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
Κάνει κρούστα ολόγυρα και ροδίζει προστατεύοντας τον.
Βγάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.