Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το μυστικό για τέλειο τιραμισού με σοκολάτα, έτοιμο σε 25 λεπτά

14:21
Newsroom

Τιραμισού με σοκολάτα: θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Θέλετε με αυτό να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τιραμισού με σοκολάτα: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής

Τιραμισού με σοκολάτα: Υλικά συνταγής

– 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
– 5 κρόκους από μεγάλα αβγά
– 300 γραμμάρια μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
– 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (σ.σ. 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
– 1 ½ φλιτζάνι δυνατό καφέ
– 1/4 φλιτζάνι λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
– 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– Κακάο
– 100 γραμμάρια τρίμματα σοκολάτας

Advertisement

Τιραμισού με σοκολάτα – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στο μπεν μαρί τους κρόκους, με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά
– Η ένδειξη στο θερμόμετρο της ζαχαροπλαστικής πρέπει να αναγράφει εξήντα βαθμούς Κελσίου.
– Βγάζουμε από τη φωτιά.
– Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ.
– Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε έως ότου γίνει βελούδινη κρέμα.
– Προσθέτουμε την κρέμα αυγού.
– Διπλώνουμε με σπάτουλα για να πετύχουμε ομογενοποίηση.
– Τρίβουμε τη σοκολάτα.
– Αναμιγνύουμε σε μπολ, καφέ και λικέρ.
– Βουτάμε στον καφέ, μπισκότο.
– Βάζουμε μια στρώση από μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ.
– Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
– Βάζουμε τρίμμα σοκολάτας σε μία στρώση.
– Καλύπτουμε με βουτηγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ την υπόλοιπη κρέμα.
– Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει για περίπου τρεις με τέσσερις ώρες.
– Πασπαλίζουμε, με κακάο όλη την επιφάνεια.
– Το γλυκό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement