argyro-mparmparigoy-to-mystiko-gia-teleio-tiramisoy-me-sokolata-etoimo-se-25-lepta-71176
14:21

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το μυστικό για τέλειο τιραμισού με σοκολάτα, έτοιμο σε 25 λεπτά

14:21
Newsroom

Τιραμισού με σοκολάτα: θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Θέλετε με αυτό να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τιραμισού με σοκολάτα: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής

Τιραμισού με σοκολάτα: Υλικά συνταγής

– 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ

– 5 κρόκους από μεγάλα αβγά

– 300 γραμμάρια μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

– 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (σ.σ. 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)

– 1 ½ φλιτζάνι δυνατό καφέ

– 1/4 φλιτζάνι λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα

– 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

– Κακάο

– 100 γραμμάρια τρίμματα σοκολάτας

Advertisement

Τιραμισού με σοκολάτα – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε στο μπεν μαρί τους κρόκους, με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά

– Η ένδειξη στο θερμόμετρο της ζαχαροπλαστικής πρέπει να αναγράφει εξήντα βαθμούς Κελσίου.

– Βγάζουμε από τη φωτιά.

– Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ.

– Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε έως ότου γίνει βελούδινη κρέμα.

– Προσθέτουμε την κρέμα αυγού.

– Διπλώνουμε με σπάτουλα για να πετύχουμε ομογενοποίηση.

– Τρίβουμε τη σοκολάτα.

– Αναμιγνύουμε σε μπολ, καφέ και λικέρ.

– Βουτάμε στον καφέ, μπισκότο.

– Βάζουμε μια στρώση από μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ.

– Απλώνουμε τη μισή κρέμα.

– Βάζουμε τρίμμα σοκολάτας σε μία στρώση.

– Καλύπτουμε με βουτηγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ την υπόλοιπη κρέμα.

– Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει για περίπου τρεις με τέσσερις ώρες.

– Πασπαλίζουμε, με κακάο όλη την επιφάνεια.

– Το γλυκό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί.

Advertisement

Advertisement