Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπιφτέκια: Υπάρχει ένα μικρό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια. Προσθέτοντας το στο μείγμα, προκαλούμε ως αποτέλεσμα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ποιο είναι; Το ξίδιείναι που κάνει τη διαφορά. Προσθέστε ξίδι στα μπιφτέκιασας και η σύστασή τους θα αλλάξει με τη μία.
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπιφτέκια: Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού.
Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά.
Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Οι οδηγίες ψησίματος είναι για θερμοκρασία φούρνου στις αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10′-15′.
Advertisement
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μπιφτέκια: Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή