Οι τραγανές πατάτες φούρνου με μπύρα είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε μαγειρεμένη πατάτα.
Είναι τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες.
Μπορείτε να τις φτιάξετε όλοι και είναι μία πολύ καλή λύση για γαρνιτούρα, ώστε να συνοδεύσει το κρέας, στα γιορτινά τραπέζια.
8 πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα
ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
αλατοπίπερο
Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: