Σοκολατένιο μωσαϊκό – Συνταγές για γλυκά: Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. Για να το φτιάξετε και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, που ακολουθούν.
250 γραμμάρια μπισκότα digestive ή μπισκότα πτι μπερ
150 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιά της σούπας κακάο
3 κουταλιά της σούπας καρύδα
4 κουταλιά της σούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμαρίων
250 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
– Τοποθετήστε τα μπισκότα σας σε σακούλες από τρόφιμα.
– Στη συνέχεια αφαιρέστε τον αέρα.
– Ακολούθως, χτυπήστε τα με πλάστη για να θρυμματιστούν.
– Πάρτε ένα μπολ και βάλτε μέσα σε αυτό, τα μπισκότα σας, την καρύδα σας, τα καρύδια σας, αλλά και το κακάο.
– Έπειτα, ανακατέψτε καλά τα υλικά σας μέσα στο μπολ.
– Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε μέσα τη σοκολάτα σας, το βούτυρό σας, καθώς και το ζαχαρούχο γάλα σας σε χαμηλή φωτιά.
– Μετά, ανακατέψτε τα υλικά που βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα σας για να λιώσουν.
– Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για λίγο.
– Περιχύστε τα στερεά υλικά σας και ανακατέψτε καλά με το κουτάλι σας.
– Λαδώστε ένα ρηχό και μακρόστενο ταψί (σ.σ. ιδανικό μέγεθος θεωρείται το 28Χ20 εκατοστά)
– Αδειάστε το μείγμα σας και πιέστε για να ισιώσει, η επιφάνεια.
– Παγώστε το γλυκό σας μέχρι εκείνο να σφίξει.
– Λιώστε τη σοκολάτα σας σε μπεν μαρί.
– Προσθέστε σπορέλαιο μέσα και έπειτα ανακατέψτε καλά.
– Περιχύστε το γλυκό σας σε όλη την επιφάνεια και παγώστε τη μέχρι εκείνο να σφίξει.
– Βουτήξτε ένα κοφτερό μαχαίρι μέσα σε καυτό νερό και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκια.