Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Θέλετε να κάνετε ένα γευστικό, οικονομικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό; Θέλετε να ευχαριστήσετε τους φίλους σας ή το συγγενικό σας περιβάλλον; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό και εύκολο γλυκό εννέα μερίδων.
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Ακολουθούν υλικά συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της.
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Υλικά Συνταγής
– 150 γραμμάρια κουβερτούρα 54% κακάο
– 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 400 γραμμάρια)
– 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας
– 500 γραμμάρια τυρί κρέμα μασκαρπόνε
– 2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
– κόκκινα βατόμουρα
– 100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα – κρέμα: Εκτέλεση συνταγής
– Χρησιμοποιήστε τετράγωνο πυρέξ, βάζοντας σε ένα μπολ, ζαχαρούχο γάλα, βανίλια, καθώς και σοκολάτα.
– Βάζουμε τα υλικά σε μπεν μαρί για να λιώσει τελείως, η σοκολάτα.
– Βάζουμε σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
– Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου εκατόν ογδόντα λεπτά.
– Βάζουμε σε ένα μπολ, μασκαρπόνε, άχνη και κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε στο μίξερ, με χαμηλή ταχύτητα για να γίνουν κρέμα.
– Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος.
– Η σύσταση πρέπει να φέρνει σε σαντιγί.
– Βάζουμε κρέμα μιας στρώσης πάνω από τη σοκολάτα.
– Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα, ολόκληρη την επιφάνεια.
– Πασπαλίζουμε το γλυκό με σταγόνες από λευκή σοκολάτα.
– Για το τέλος: Παγώνουμε ξανά το γλυκό μας για να σταθεροποιηθεί.