Κρέμα καραμελέ: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία διαχρονική συνταγή από κρέμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία κρέμα καραμελέ. Η εκπόνηση της συνταγής είναι εύκολη, ενώ η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Για να μπορέσετε να τη φτιάξετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Αναλυτικότερα:
– 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
– 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
– 2 μεγάλα αυγά συν 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Τοποθετούμε οκτώ φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί.
– Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
– Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να καραμελώνει για περίπου 6-8 λεπτά.
– Μοιράζουμε γρήγορα στα φορμάκια τη ρευστή καραμέλα και τα γυρίζουμε γύρω γύρω μέχρι να απλώσει σε όλο τον πάτο
– Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε.
– Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, το αλάτι, και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
– Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, ρίχνουμε λίγο λίγο στο γάλα το μίγμα των αυγών.
– Προσθέτουμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα ισόποσα στα φορμάκια.
– Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο. Προσθέτουμε αρκετό βραστό νερό ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση τα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
– Βγάζουμε με λαβίδες τα φορμάκια από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
– Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
– Όταν θέλουμε να τα βγάλουμε, αποσπάμε τον πάτο από τα φορμάκια, ή αν είναι ολόκληρα, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε.