apli-nostimi-kai-diachroniki-eykoli-syntagi-gia-tin-kalyteri-krema-karamele-poy-echete-dokimasei-40271
14:34

Απλή, νόστιμη και διαχρονική: Εύκολη συνταγή για την καλύτερη κρέμα καραμελέ που έχετε δοκιμάσει

14:34
Newsroom

Κρέμα καραμελέ: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία διαχρονική συνταγή από κρέμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία κρέμα καραμελέ. Η εκπόνηση της συνταγής είναι εύκολη, ενώ η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Για να μπορέσετε να τη φτιάξετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Αναλυτικότερα:

Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

– 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα

– 2 μεγάλα αυγά συν 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Advertisement

Κρέμα καραμελέ – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

– Τοποθετούμε οκτώ φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί.

– Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.

– Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να καραμελώνει για περίπου 6-8 λεπτά.

– Μοιράζουμε γρήγορα στα φορμάκια τη ρευστή καραμέλα και τα γυρίζουμε γύρω γύρω μέχρι να απλώσει σε όλο τον πάτο

– Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε.

– Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, το αλάτι, και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

– Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, ρίχνουμε λίγο λίγο στο γάλα το μίγμα των αυγών.

– Προσθέτουμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα ισόποσα στα φορμάκια.

– Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο. Προσθέτουμε αρκετό βραστό νερό ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση τα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

– Βγάζουμε με λαβίδες τα φορμάκια από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

– Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.

– Όταν θέλουμε να τα βγάλουμε, αποσπάμε τον πάτο από τα φορμάκια, ή αν είναι ολόκληρα, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε.

Advertisement

Advertisement