Πάστα Φλώρα: Το συγκεκριμένο γλυκό έφτιαξε η Ελληνίδα τραγουδίστρια, Άννα Βίσση. Η ίδια αποτελεί χρήστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, διαθέτει και δικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή τραγουδίστρια αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή, με τους ακόλουθους που έχει στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο προαναφερθέν μέσο κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. Instagram).
Ειδικότερα, η Άννα Βίσση σε μια προσπάθειά της να βοηθήσει το έργο της κυπριακής ΜΚΟ «Sophia for Children», η οποία στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, απάντησε στο «The Food Challenge» με αυτήν την υπέροχη πάστα φλώρα.
«Η «γλυκιά» μου συνταγή… Πάστα Φλώρα! Με αγάπη για την προσπάθεια του Sophia for Children να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά, όπως πάντα υπόσχεται… Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα ever! Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η γνωστή τραγουδίστρια.
΄
Τα υλικά, που θα χρειαστείτε, είναι:
– 250 γραμμάρια μαρμελάδα βερύκοκο ή βύσσινο
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 αβγό
– 1/2 κουταλιά της σούπας κονιάκ
– Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
– Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
– 3/4 κουταλιά του γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό ( η στο χέρι η σε μίξερ ) 2. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι ,το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος 4. Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα η οβάλ 5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες 6. Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς ώσπου να ψηθεί το γλυκό !! Περίπου 30-40 λεπτά.