Βασιλόπιτα – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και οικονομική βασιλόπιτα; Δεν υπάρχει λόγος άγχους. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε, τα παρακάτω βήματα. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε το οικογενειακό και φιλικό, περιβάλλον σας. Καλή χρονιά!
– 300 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
– 7 γραμμάρια μαχλέπι
– 2 γραμμάρια μαστίχα
– 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
– 2 βανίλιες
– 4 αυγά (σ.σ. 200 γραμμάρια) θερμοκρασία δωματίου
– 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
– 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– Ζάχαρη άχνη
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη.
– Χτυπάμε με σύρμα.
– Καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.
– Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
– Σε ένα μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε ζάχαρη, μαχλέπι, μαστίχα, μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
– Χτυπάμε πολύ καλά.
– Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
– Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
– Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
– Ρίχνουμε στον κάδο, γάλα, ανακατεύοντας ελάχιστα.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γραμμάρια αλεύρι, με το μπέικιν.
– Τα προσθέτουμε στον κάδο, ενώ ανακατεύουμε.
– Βουτυροαλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέικ.
– Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας.
– Ρίχνουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
– Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου σαράντα πέντε λεπτά.
– Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
– Καλή χρονιά!