Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλειους, αφράτους κουραμπιέδες που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

08:50
Newsroom

Γρήγοροι κουραμπιέδες: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά – σιγά και εσείς είναι βέβαιο πως θέλετε να πραγματοποιήσετε μία ιδιαίτερη συνταγή. Όπως φυσικά γνωρίζετε, τα γλυκά των Χριστουγέννων είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Όσον αφορά, τους κουραμπιέδες, η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα. Αναλυτικότερα:

Γρήγοροι κουραμπιέδες: Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά:
– 250 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
– 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 1 κουταλιά του γλυκού ανθόνερο
– 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 50 γραμμάρια αμύγδαλα, ωμά
– 150 γραμμάρια αμύγδαλα, καβουρδισμένα, σπασμένα
– 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα:
– ανθόνερο
– ζάχαρη άχνη

Advertisement

Γρήγοροι κουραμπιέδες: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στον αέρα.
– Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ανθόνερο
– Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
– Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
– Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.

– Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
– Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
– Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
– Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
– Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
– Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο, το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη συνταγή:

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement