akis-petretzikis-to-mystiko-gia-teleia-afrata-melomakarona-poy-tha-entyposiasoyn-toys-kalesmenoys-sas-63206
10:50

Άκης Πετρετζίκης: Το μυστικό για τέλεια, αφράτα μελομακάρονα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας

10:50
Newsroom

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε νόστιμα γλυκίσματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, διότι λατρεύετε τα Χριστούγεννα περισσότερο από τις υπόλοιπες γιορτές του χρόνου; Δεν έχετε παρά να ακολυθήσετε τςα παρακάτω βήματα και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την καλύτερη δυνατή εκτέλεσή της

Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

Υλικά για μείγμα 1:

– 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού

– 400 γραμμάρια σπορέλαιο

– 180 γραμμάρια ελαιόλαδο

– 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

– 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

– 2-3 κουταλιά του γλυκού κανέλα

– 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

– 1 κουταλιά του γλυκού σόδα

– 2 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά για μείγμα 2:

– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά για σιρόπι:

– 500 γραμμάρια νερό

– 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

– 150 γραμμάρια μέλι

– 3 στικ κανέλας

– 3 ολόκληρα γαρύφαλλα

– 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Advertisement

Μελομακάρονα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι για βράση τρεις ώρες πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε μελομακάρονα.

– Προσθέτουμε μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά, όταν πάρει βράση.

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.

– Βάζουμε τα υλικά για μείγμα 1 στο μπολ και ανακατεύουμε.

– Το ίδιο κάνουμε σε ξεχωριστό μπολ, με τα υλικά για μείγμα 2.

– Προσθέτουμε τα δύο μείγματα μαζί και ανακατεύουμε με τα χέρια.

– Πλάθουμε μελομακάρονα,

– Ψήνουμε για είκοσι με είκοσι πέντε λεπτά.

– Όταν ετοιμαστούν, ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για δέκα δευτερόλεπτα.

– Σουρώνουμε.

– Πασπαλίζουμε, με μέλι και καρύδια.

Advertisement

Παρακολουθήστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Advertisement