Λαγάνα: Θέλετε να κάνετε δική σας λαγάνα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας; Επιθυμείτε να κάνετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μία γευστική συνταγή για λαγάνα; Σε περίπτωση που θέλετε να ευχαριστήσετε τους παρόντες στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει ικανοποιημένους.
– 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό. – 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου. – 10 γραμμάρια μαγιά ξερή. – 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική. – 10 γραμμάρια αλάτι. – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Υλικά για το άλειμμα:
– 2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου. – 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. – Σουσάμι
– Βάζουμε νερό, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ. – Ανακατεύουμε, τα υλικά, με ένα σύρμα. – Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για περίπου είκοσι λεπτά. – Ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι και λάδι. – Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ για περίπου πέντε με επτά λεπτά. – Μετά από επτά λεπτά, βάζουμε λάδι, αλεύρι και ζυμάρι στο μπολ. – Καλύπτουμε το μπολ, με μεμβράνη. – Βάζουμε το μπολ να ξεκουραστεί για περίπου μιάμιση ώρα. – Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ. – Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, τη ζύμη. – Απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα. – Ανοίγουμε με το πλάστη και ελάχιστο αλεύρι τις λαγάνες. – Βάζουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά, με λαδόκολλα. – Ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο. – Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο. – Πασπαλίζουμε τις λαγάνες, με σουσάμι. – Περιμένουμε είκοσι λεπτά για να φουσκώσουν, οι λαγάνες. – Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα. – Με το πέρασμα είκοσι λεπτών πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρουν σχήμα λαγάνας. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες μας. – Ψήνουμε τις λαγάνες μας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.