Σπιτικές καριόκες – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα νόστιμο γλυκό για να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να φτάσετε σε ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, με τη δημιουργία εύκολου, γρήγορου, οικονομικού, αλλά και νόστιμου γλυκού.
– 100 γραμμάρια καρύδια
– 225 γραμμάρια πτι μπερ
– 125 γραμμάρια βούτυρο
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 150 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
– 10 γραμμάρια κονιάκ
– 15 γραμμάρια κακάο
– 350 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα
– Βάλτε βούτυρο σε κατσαρόλα και αφήστε το στη φωτιά έως ότου λιώσει.
– Βάλτε μπισκότα και καρύδια στο μούλτι για να τα χτυπήσετε.
– Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, με λιωμένο βούτυρο, ζαχαρούχο, κανέλα, κακάο, κονιάκ, βανίλια και μέλι.
– Ανακατέψτε τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.
– Πιέστε το μείγμα για να σφίξει.
– Τοποθετήστε το μείγμα σε μεμβράνη.
– Τυλίξτε το σε μεμβράνη.
– Ανοίξτε δύο επιπλέον μεμβράνες για να το τυλίξετε σφιχτά.
– Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για μία ώρα.
– Αφαιρέστε τη μεμβράνη.
– Κόψτε το μείγμα σε φέτες.
– Πάρτε κάθε κομμάτι με πιρούνι και βουτήξτε το στην κουβερτούρα.
– Τυλίξτε κάθε καριόκα σε αλουμινόχαρτο για να τη σερβίρετε.