Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα, η οποία να είναι διαφορετική από τις κλασικές συνταγές που έχετε πάρει από τη μητέρα ή τη γιαγιά σας; Τότε, δεν έχετε παρά να πραγματοποιήσετε, αυτή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 5 γραμμάρια βούτυρο, για τη φόρμα. – 2 αβγά, μέτρια. – 150 γραμμάρια γάλα. – 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό. – 150 γραμμάρια mix τυριών, τριμμένα. – 100 γραμμάρια φέτα. – 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έξτρα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για τη φόρμα. – 50 γραμμάρια ελαιόλαδο. – Πιπέρι. – 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι και έξτρα θυμάρι για το σερβίρισμα.
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα. – ωΒουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν. – Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι. – Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό. – Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. – Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα. – Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. – Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.