Γεμιστό κέικ: Ψάχνεται τον τρόπο να κάνετε κέικ βανίλια, το οποίο να είναι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού; Θέλετε να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με τη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά δεν γνωρίζετε το πως; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για γεμιστό κέικ βανίλια και όλα θα πάνε καλά.
– 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 αυγά μεσαία
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 πρέζα αλάτι
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 250 γραμμάρια γάλα
– 800 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
– ζάχαρη άχνη
– Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου, χρησιμοποιώντας τον αέρα.
– Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με δυνατή ταχύτητα και δύναμη για περίπου πέντε λεπτά.
– Ακολούθως, τοποθετήστε τα αυγά ένα προς ένας έως ότου απορροφηθεί το καθένα.
– Στη συνέχεια, βάλτε επίσης βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού και αλάτι.
– Έπειτα, προσθέστε σε δόσεις, αλεύρι και γάλα.
– Μετά, βάλτε βούτυρο και αλεύρι σε μια φόρμα, με 28 εκατοστά τρύπα.
– Ακολούθως, τοποθετήστε εκεί το μείγμα σας και ψήστε το για περίπου 60 λεπτά.
– Έπειτα, κόψτε κατά μήκος την πάνω πλευρά του κέικ, χαράσσοντάς με μαχαίρι την ψίχια.
– Στη συνέχεια γεμίστε με πραλίνα φουντουκιού και μετά καλύψτε καλά το κέικ, χρησιμοποιώντας κάποιο καπάκι.
– Έπειτα, πασπαλίστε το κέικ, με ζάχαρη άχνη.
– Αυτό ήταν! Το κέικ σας είναι έτοιμο!
Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μικρά πιατάκια και να το σερβίρετε στους φίλους σας, την οικογένειά σας και γενικότερα σε όποιον προτιμάτε. Το βέβαιο είναι πως θα τους κάνετε να γλείφουνε τα δάχτυλά τους!