afrata-tiganopsoma-me-tin-syntagi-tis-giagias-gia-otan-theloyme-na-fame-kati-sta-grigora-26687
13:06

Αφράτα τηγανόψωμα με την συνταγή της γιαγιάς για όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα

13:06
Newsroom

Αφράτα τηγανόψωμα: Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να την προσφέρετε στην οικογένειά σας, σε φίλους και σε γνωστούς, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:

Αφράτα τηγανόψωμα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Αφράτα τηγανόψωμα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1 φακελάκι ξερή μαγιά

– Ελάχιστη ζάχαρη

– Χλιαρό νερό

– Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Advertisement

Αφράτα τηγανόψωμα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.

– Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

– Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

– Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.

– Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

– Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.

– Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.

– Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.

– Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.

– Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.

– Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.

– Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

Advertisement

Advertisement