Πιροσκί με λουκάνικο: Μία μοναδική και εύκολη συνταγή, που μπορείτε να απολαμβάνετε παντού και πάντα. Δοκιμάστε τα πιροσκί με λουκάνικο του Άκη Πετρετζίκη και θα καταλάβετε πως είναι η καλύτερη συνταγή.
Τα αφράτα πιροσκί, γεμισμένα με νόστιμα λουκανικάκια, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων, επομένως γιατί να μην τα φτιάξετε με τα χεράκια σας; Μπορούμε από προσωπική πείρα να εγγυηθούμε ότι θα εξαφανιστούν!
Πόσες φορές δεν έχετε προβληματιστεί για το τι θα μαγειρέψετε για να υποδεχθείτε τους φίλους σας στο σπίτι; Τι σερβίρουμε, λοιπόν, σε μια τέτοια περίσταση; Η εύκολη λύση είναι να παραγγείλουμε απ’ έξω αλλά δεν είναι ούτε η οικονομικότερη, ούτε και η πιο υγιεινή. Στο enimerotiko.gr σας την έχουμε τη λύση και λέγεται πιροσκί με λουκάνικο!
Την δοκιμάσαμε και προσωπικά και όντως είναι πεντανόστιμη. Άλλωστε ποια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη δεν είναι φοβερή.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν με τη συνταγή και ας δούμε τι υλικά χρησιμοποιεί ο διάσημος σεφ και με ποιον τρόπο δημιουργεί τα πεντανόστιμα πιροσκί με λουκάνικο.
Πιροσκί με λουκάνικο: Υλικά συνταγής
Τι χρησιμοποιούμε για τη ζύμη:
- 240 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 3 αυγά μεσαία
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τι χρησιμοποιούμε για τη γέμιση:
- 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 600 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πιροσκί με λουκάνικο: Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά το γάλα να είναι χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά.
- Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
- Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο με μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και κόβουμε τη ζύμη μας σε 12 κομμάτια.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση.
- Παίρνουμε τον πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι, βάζουμε το λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα πιροσκί σε ταψιά με λαδόκολλα και καλύπτουμε με πετσέτες. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει στους 160οC.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιροσκί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά και τον τρόπο που θα κάνετε τα πεντανόστιμα πιροσκί με λουκάνικο. Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη, βήμα βήμα και τα αποτελέσματα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν. Κι αν είστε καλοφαγάδες και λάτρεις του γλυκού, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα εύκολο παγωτό σάντουιτς που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας, μέσα σε λίγα λεπτά
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!