Πως να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα με γιαούρτι και πορτοκάλι μέσα σε μισή ώρα. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι σπιτικά και είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή!
Πρόκειται για μία αγαπημένη συνταγή για μπισκότα που θα συνοδεύσουν αρμονικά τον καφέ σας και όχι μόνο. Επίσης είναι κατάλληλα για τα παιδιά καθώς μπορούν να αποτελέσουν το κολατσιό τους για παράδειγμα στην παραλία ή σε ένα ταξίδι.
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απλά και καθημερινά και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Επίσης η διαδικασία και η εκτέλεση της συνταγής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έτσι μπορεί ο καθένας να τα φτιάξει.
– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη)
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
– 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκοι αυγού
– το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
– ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε κατόπιν το ολόκληρο αυγό και τους κρόκους και στη συνέχεια το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου-αυγών εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι κατά μικρές ποσότητες ανακατεύοντας με κουτάλι. Σκοπός σας είναι να αποκτήσετε μια ζύμη που να πλάθετε εύκολα, οπότε αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πλάθετε με τη ζύμη στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε λλαμαρίνα που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 16′-18′. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια -αν θέλετε- με άχνη ζάχαρη. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο.
Αυτό ήταν λοιπόν. Τα μπισκότα με γιαούρτι είναι έτοιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.