Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι μία νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους νηστεύουν από κρέας την περίοδο της Σαρακοστής.
Πρόκειται για μία χορταστική συνταγή, μπορεί πιο νόστιμη από την κανονική εκδοχή, η οποία θα αρέσει και στα παιδιά, τα οποία δεν θα καταλάβουν τη διαφορά.
1 μελιτζάνα κυβάκια
1 κολοκύθι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κυβάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο βασιλικό
Φρυγανιά τριμμένη (με το μάτι)
Λίγο φέτα (με το μάτι)
Τυρί κίτρινο τριμμένο (με το μάτι)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε τα λαχανικά μας (μελιτζάνα, κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, πιπεριές) σε λίγο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πιει τα ζουμιά.
Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε μπόλ και προσθέτουμε το αυγό, την φέτα, το κίτρινο τυρί, την φρυγανιά, το μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις
Μπορούμε να φτιάξουμε και μία σως με γιαούρτι, λαδάκι, αλάτι και σκόρδο σε σκόνη για να συνοδεύσουμε τα μπιφτέκια λαχανικών.