Ποιος δεν είναι θαυμαστής των μπιφτεκιών; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια. Όλοι περιμένανε κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας για ένα τέτοιο μπιφτέκι. Και από που άλλου; Μα, φυσικά από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς. Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε παρόμοιου είδους μπιφτέκι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Είναι βέβαιο πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.