Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου ως αναφορά τα φρούτα. Υπάρχουν σε αφθονία, είναι δροσεράκαι αποτελούν το ιδανικό σνακ για να ξεγελάσει κανείς την πείνα του με κάτι ελαφρύ. Τα γλυκάμπορούν να γίνουν εξίσου δροσερά. Ένας συνδυασμός αυτών το δύο, δημιουργεί το απόλυτο σνακ για καλοκαίρι.
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Γλυκά με φρούτα
Ανανάς, ροδάκινο, νεκταρίνι, πεπόνι, κεράσιαέχουν τη τιμητική τους. Σας προτείνουμε 5 συνταγές για να δημιουργήσετε άκρως καλοκαιρινά ζουμερά και δροσερά γλυκά. Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα παιδιά σας, περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί τους, πειραματιστείτε με τις συνταγές και φτιάξτε πεντανόστιμα γλυκά. Οι επιλογές μας είναι φρουτένιες, light και αρωματικές! Θα σας ενθουσιάσουν όλα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!
Advertisement
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Κρέμα ροδάκινου
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
450 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. ροδάκινα (ώριμα), καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι
2 τεμ. ασπράδια αυγών
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών.
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα ενώ είναι ακόμη στη φωτιά.
Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα.
Αφήνουμε χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή.
Μοιράζουμε σε μπολ.
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Ζελέ φρούτων σε πεπόνι
Advertisement
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
2 στρογγυλά πεπόνια βάρους 1 κ. το καθένα
1 κουτί έτοιμο ζελέ κεράσι
1 κουτί έτοιμο ζελέ φράουλα
200 γρ. κεράσια φρέσκα*/ 200γρ. νεκταρίνια σε κυβάκια/ 200 γρ. σταφύλια (όποιο άλλο φρούτο επιθυμείτε σε κυβάκια)
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε κατά μήκος τα πεπόνια, έτσι ώστε να έχουμε τέσσερα μισά.
Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη φλούδα κάθε μισού, ώστε να στέκεται σε μια οριζόντια επιφάνεια.
Βγάζουμε του σπόρους και τη σάρκα, αφήνοντας μια λεπτή στρώση πάχους 1 1/2 εκ.
Ξεσποριάζουμε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε κυβάκια.
Ετοιμάζουμε ξεχωριστά το κάθε ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε στα δύο μισά τα κεράσια και γεμίζουμε τις κοιλότητες με το ζελέ πεπόνι.
Στα άλλα δύο μισά ρίχνουμε τα κομματάκια του πεπονιού και γεμίζουμε με το ζελέ κεράσι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες.
Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια
Advertisement
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 1/2 φλτζ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
250 γρμ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
1/2 κ.τ.γ κανέλα
μερικά γαρύφαλλα
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλτζ. σαντιγί
1 βανίλια
4 νεκταρίνια ξεφλουδισμένα, ώριμα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα ταψί βάλτε το μείγμα και φτιάξτε τη μπισκοτένια βάση.
Με το μίξερ φτιάξτε την κρέμα σας.
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βάλτε λίγη στρώση επάνω στα μπισκότα από την κρέμα που φτιάξατε και βάλτε από πάνω τις φέτες με τα νεκταρίνια.
Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε από πάνω με τριμμένα μπισκότα.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Γιαουρτένιο γλυκό ψυγείου με ανανά
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
600 ml γάλα
5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)
Εκτέλεση συνταγής:
Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει».
Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις.
Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.
Δροσερά γλυκά για το καλοκαίρι: Πανακότα Κεράσι
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
400 γρ.κεράσια
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
200 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
2-3 γαρύφαλλα
1/3 κ.γ. κανέλα
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε περίπου τα μισά σε κομματάκια.
Βάζουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο νερό να μουλιάσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα με τη ζάχαρη, τα κομμένα κεράσια και τον λοβό της βανίλιας (σχισμένο στη μέση, ξυσμένα τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα).
Μόλις το γάλα αρχίσει να τρεμουλιάζει αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και προσθέτουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας (που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει καλά).
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μεταφέρουμε το μείγμα στα φορμάκια και όταν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τα υπόλοιπα κεράσια και τα βάζουμε να σιγοβράσουν 1′.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τελευταίο φύλλο ζελατίνας (μουλιασμένο κι αυτό σε κρύο νερό), ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε την πανακότα στα πιάτα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα με τα κεράσια.