Πεθερά:Γιατί όταν ακούμε αυτή τη λέξη έρχεται στο μυαλό μας η σύγκρουση; Κι όμως μπορείς να αγαπήσεις τη γυναίκα που έφερε στη ζωή τον άντρα σου!
Πολλές φορές όταν συναναστρέφεσαι την πεθερά σου αισθάνεσαι ότι έχεις τα αρνητικότερα αισθήματα για εκείνη;
Δεν είσαι η μόνη. Οι πεθερόπληκτες είναι πολλές και σε όλο τον κόσμο.
Εκείνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ένα, δυστυχώς ή ευτυχώς. Μετά το γάμο του, εκτός από τον άντρα σου έχεις “παντρευτεί” και στην πεθερά σου.
Άρα τα καυγαδάκια και οι συγκρούσεις είναι πιθανές.
Βέβαια μην ξεχνάς ότι είναι η γυναίκα που έδωσε ζωή στον αγαπημένο σου.
Τον μεγάλωσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο και ήρθες τώρα εσύ να τους αλλάξεις τα δεδομένα. Αλλιώς έμαθε το παλικάρι, αλλιώς του τα φέρνεις τώρα εσύ. Η σύγκρουση που θα προκύψει ανάμεσα σε σένα και την πεθερά σου μπορεί να είναι μεγάλη και να διαλύσει ακόμα και το γάμο σου.
Μην ανησυχείς! Αν καταλάβεις πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μιας πεθεράς όχι μόνο θα βελτιώσεις τη σχέση σου μαζί της, αλλά θα μετριάσεις τις συγκρούσεις και θα ενισχύσεις τη σχέση με το σύντροφό σου μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία.
5 λόγοι για να αγαπήσεις την πεθερά σου
Έχει εμπειρία που εσύ δεν έχεις
Η πεθερά σου κάνει εδώ και χρόνια όσα μόλις αρχίζεις τώρα εσύ να μαθαίνεις. Την εμπειρία της θα την εκτιμήσεις κάποτε. Για την ώρα εκμεταλλεύσου τη. Είσαι νέα σε όλο αυτό και είτε το γνωρίζεις είτε όχι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη τη βοήθεια που μπορεί να σου παρέχει.
Ένας καλός τρόπος να την προσεγγίσεις είναι να της ζητήσεις να μοιραστεί αυτή της την εμπειρία μαζί σου. Κάν’ της ερωτήσεις, ζήτα τις απόψεις της, τήρησε τις επιθυμίες της, έλα πιο κοντά της. Αν καταλάβει ότι παίζει κάποιο ρόλο στη νέα ζωή του παιδιού της, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να χτίσετε μια όμορφη σχέση.
Μάθε από τις εμπειρίες της. Θα τις εκτιμήσεις κάποτε.
Εκείνη μεγάλωσε τον άντρα που παντρεύτηκες
Τον γέννησε, του άλλαζε πάνες, τον φρόντιζε για χρόνια. Του δίδαξε πώς ακριβώς να κάνει αυτά που κάνει. Εκείνη έκανε κουμάντο σε όλα μέχρι τώρα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Αξίζει κάποιο σεβασμό για όσα πέτυχε.
Η πεθερά μου πάντα παίνευε το γιο της ότι μπορούσε να καθαρίσει μόνος του την τουαλέτα και να βάλει πλυντήριο (και να τα απλώσει κιόλας). Της είπα ότι στα 20 χρόνια που είμαστε παντρεμένοι, του έκανα «νέα εκπαίδευση». Ούτε τουαλέτα τον άφησα να ξανακαθαρίσει, ούτε τα ρούχα να πλύνει. Κατόπιν εορτής μετανιώνω και καταλαβαίνω πόσο άσχημα μπορεί να την έκανα να αισθανθεί. Δούλεψε σκληρά για να τον μεγαλώσει και να τον κάνει αυτόνομο και τώρα ξαφνικά ήρθα εγώ και της έκανα «χαλάστρα». Δεν θα έπρεπε γιατί είχε δίκιο σε αυτό.
Να θυμάσαι: Ερωτεύτηκες και αγάπησες το γιο που εκείνη μεγάλωσε.
Αγαπά τα παιδιά σου όσο και εσύ
«Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου». Η γιαγιά χαίρεται σαν να ήταν αυτή ο γονιός, αλλά γλιτώνει το λούκι της ανατροφής, των ξενυχτιών και των άλλων δυσκολιών και εσύ από τη μεριά σου νιώθεις χαρά και ανακούφιση που υπάρχει ένας άνθρωπος ακόμα στον κόσμο που είναι ερωτευμένος με το παιδί σου.
Θυμάμαι τη δικιά μου γιαγιά. Είχε τεράστια επιρροή πάνω μου. Δεν ήταν και η καλύτερη πεθερά για τη μητέρα μου, ήταν όμως η τέλεια γιαγιά για μένα. Τα εγγόνια της ήταν ό, τι καλύτερο της συνέβη ποτέ.
Γι’ αυτό να εκτιμάς το πρόσωπο αυτό, ακόμα κι αν οι σχέσεις σας δεν είναι καλές. Αγαπά το παιδί σου όσο κι εσύ. Κάθε άτομο που αγαπά το παιδί σου είναι δώρο.
Προσπαθεί απλά να σε βοηθήσει
Μην προχωράς στη ζωή σου με τη σκέψη ότι η πεθερά σου υπάρχει μόνο για να σε αφανίσει και να σε βγάλει απ’ τη μέση. Δεν έχει σκοπό ζωής να σε τρελάνει. Δεν είναι εκεί για να σε κριτικάρει για όλα: Για την ανατροφή που δίνεις στα παιδιά σου, τη βρώμικη κουζίνα σου ή τα άπλυτα που δεν πρόλαβες να πλύνεις. Είναι εκεί, για να σε βοηθήσει. Μην είσαι προκατειλημμένη. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, οι προθέσεις τους είναι καλές.
Ίσως ο τρόπος της είναι κάπως απότομος ή στριφνός καμία φορά, αλλά έτσι είναι. Δεν χρειάζεται να την παρεξηγείς κι εσύ με την πρώτη. Δοκίμασε να την ακούσεις μια φορά.
Την επόμενη φορά που θα έρθει σπίτι σου, βάλ΄τη να σε βοηθήσει στο σπίτι: κάτι με τα παιδιά, να διπλώσει τα ρούχα, να σου μαγειρέψει. Μη την κάνεις να νιώσει «φιλοξενούμενη», ούτε άχρηστη. Θα δεις ότι θα εκτιμήσεις τη βοήθειά της και μετά θα την αποζητάς.
Δεν θα είναι για πάντα εκεί
…γι’ αυτό πες ένα «ευχαριστώ» στην τύχη σου. Πόσες γυναίκες ξεκινάνε την κοινή τους ζωή με το σύντροφό τους χωρίς μητέρα ή πεθερά κοντά τους να τις βοηθά, είτε γιατί είναι μακριά, είτε γιατί δεν υπάρχουν στη ζωή.
Τον πρώτο καιρό της μητρότητας είναι μεγάλη τύχη και ευτυχία να βρίσκεται κάποιος δικός μας άνθρωπος κοντά μας να μας βοηθά. Η μητέρα μου ζούσε μακριά και όταν γέννησα, ήρθε για λίγο, αλλά μετά έπρεπε να ξαναφύγει.
Ευτυχώς, η πεθερά μου ζούσε κοντά. Δεν την έβλεπα συχνά, αλλά ήταν πάντα εκεί όταν τη χρειαζόμουν πραγματικά. Ήμουν πολύ τυχερή που την είχα.
Η πεθερά σου δεν θα βρίσκεται για πάντα στη ζωή. Εκτίμησέ τη τώρα που την έχεις.
Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να την αγαπήσεις, αλλά μακροπρόθεσμα, αν το κάνει, θα δει ότι άξιζε τον κόπο.
Μάθε από την εμπειρία της και σεβάσου τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη της και φροντίζει τον άντρα σου. Λατρεύει τα παιδιά σου και αν το σκεφτείς πιο προσεκτικά θα δεις ότι είναι εκείνο το άτομο, που θες στο πλευρό σου.
Και πάνω απ’ όλα, ο άντρας σου τη λατρεύει. Είναι η μητέρα του. Η αγάπη σου προς εκείνη θα λειτουργήσει ως απόδειξη αγάπης προς το σύντροφό σου, γεγονός που θα σας κάνει όλους πανευτυχείς.
Δες την καλή πλευρά. Έχεις ακόμη μια γυναίκα στη ζωή σου, που μπορεί να σε καταλάβει. Να καταλάβει ακόμη και τα μειονεκτήματα του άντρα σου. Να προσέχει τα παιδιά σου. Να σε βοηθά, αν και μερικές φορές με κυριαρχικό τρόπο, στην καθημερινότητά σου. Και άλλα πολλά.
Αυτή λοιπόν είναι η πεθερά σου! Αποδέξου τη και ίσως μπορεί κάποια στιγμή πραγματικά να την αγαπήσεις!