Φαίνεται ότι πολλές εφαρμογές γνωριμιών έχουν καταστήσει ευκολότερες τις νέες γνωριμίες. Εκτός αυτού, δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το σπίτι σας για να δείτε τι επιλογές έχετε. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους το να βρουν «το άλλο τους μισό». Ο Dominik Czernia, υποψήφιος διδάκτορας στη φυσική των συμπυκνωμένων σωματιδίων, γνωρίζει τον αγώνα της αναζήτησης του «άλλου μισού», οπότε αποφάσισε να εφαρμόσει μια επιστημονική προσέγγιση για την εύρεση του ιδανικού συντρόφου!
Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το πώς η επιστήμη μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε το άλλο μας μισό. Παρακάτω θα βρείτε τι ανακαλύψαμε!
Λαμβάνουμε συχνά αποφάσεις με βάση τα συναισθήματά μας και μπορεί να φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να το κάνουμε όταν πρόκειται για κάτι όπως η αγάπη και η φιλία. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, ακόμη και αυτές οι έννοιες ωφελούνται από την εφαρμογή ορισμένων μαθηματικών σε αυτές.
Το Omni Calculator είναι μια πολωνική start-up που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Δημιούργησαν εκατοντάδες προσαρμοσμένες αριθμομηχανές που μπορούν να υπολογίσουν σχεδόν οτιδήποτε – από ποια ώρα πρέπει να πάτε για ύπνο για να ξυπνήσετε ανανεωμένοι, έως πόσο βάρος θα μπορούσατε να χάσετε παίζοντας Pokémon GO, μέχρι και ποια προσωπικότητα θα είχατε αν ήσασταν γάτα! Και ο Dominik Czernia δημιούργησε μια αριθμομηχανή θεωρίας γνωριμιών για αυτούς.
Αυτή η αριθμομηχανή χρησιμοποιεί τον βέλτιστο κανόνα διακοπής. Ο κανόνας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της επιλογής της κατάλληλης ώρας για ανάληψη συγκεκριμένης απόφασης, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αναμενόμενη απόδοση ή να ελαχιστοποιηθεί το αναμενόμενο κόστος με βάση τυχαίες μεταβλητές. Αυτό σημαίνει ότι, εφαρμοζόμενη στην αναζήτηση του άλλου σας μισού, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το άτομο με το οποίο είστε αυτή τη στιγμή είναι το ιδανικό για εσάς ή εάν πρέπει να συνεχίσετε να αναζητάτε έναν καλύτερο ταίρι.
Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, από τον συνολικό αριθμό πιθανών συντρόφων που θα συναντήσετε, θα πρέπει να απορρίψετε το πρώτο 37% αυτών. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να γνωρίσετε 35 άτομα σε όλη σας τη ζωή, θα πρέπει να απορρίψετε τα πρώτα 12. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το επόμενο άτομο που είναι καλύτερο από οποιονδήποτε έχετε γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτή η προσέγγιση θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε το σωστό άτομο για εσάς.
Η αριθμομηχανή έχει μερικές ακόμη μεταβλητές για να κάνει τα αποτελέσματα πιο χρήσιμα για πραγματικές καταστάσεις. Μπορείτε να εισαγάγετε σε πόσους μήνες ή χρόνια θέλετε να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο, πόσα ραντεβού θα βγείτε, αν θέλετε τον ιδανικό σύντροφο για εσάς ή εάν θα είστε ικανοποιημένοι με έναν από τους κορυφαίους 5 ή 10 συντρόφους , πόσα ραντεβού θα θέλατε να απορρίψετε και τις πιθανότητες να απορριφθείτε εσείς.
Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό ραντεβού που θα βγείτε στη διάρκεια της ζωής σας. Ωστόσο, το σημείο αυτής της αριθμομηχανής είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην τα παρατήσουν πολύ σύντομα. Η έρευνα έχει δείξει ότι, όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις, τείνουν να σταματούν νωρίτερα από ό, τι προβλέπει ο βέλτιστος κανόνας διακοπής. Αυτό σημαίνει την επιλογή ενός λιγότερο καταρτισμένου υποψήφιο σε μια συνέντευξη εργασίας ή την πληρωμή περισσότερων για ένα προϊόν που θα μπορούσαμε να βρούμε σε μια φθηνότερη τιμή εάν συνεχίζαμε να ψάχνουμε.
Ωστόσο, αυτή η αριθμομηχανή δεν είναι 100% ακριβής, ακόμα κι αν υπήρχε τρόπος να γνωρίζετε τον αριθμό των ατόμων που θα γνωρίσετε στη ζωή σας. Είναι απολύτως δυνατό να συναντήσετε το άλλο σας μισό από το πρώτο ραντεβού που θα βγείτε. Και αν ακολουθήσετε τις συμβουλές της αριθμομηχανής, θα το απορρίπτατε και κάθε επόμενος υποψήφιος δεν θα ήταν τόσο καλός όσο ο πρώτος. Έτσι, σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να ακούσετε τι σας λέει η καρδιά σας, αλλά και να μην χάσετε την ελπίδα εάν ψάχνετε το ιδανικό άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμα δεν τα έχετε βρει.