Το Facebook, το Instagram, το Tinder είναι πλέον τα νέα μέσα γνωριμιών στον σύγχρονο κόσμο και μάλιστα μπορεί να θεωρηθούν ως τα κυρίαρχα μέσα για φλερτ.
Πως ξεκινάς; Η διαδικασία απλή. Διαλέγεις την καλύτερή σου εικόνα. Εκείνη που τα χαρακτηριστικά σου φαντάζουν σούπερ ελκυστικά. Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Διάλεξε αυτή που είσαι στην καλύτερή σου εκδοχή!
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του «τέλειου» προφίλ. Αφού τελείωσε με τη φωτογραφία ξεκίνα να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα στοιχεία που σε ένα κόσμο που βομβαρδίζεται από κυβερνοεπιθέσεις, είναι ασήμαντα και ισχνής ουσίας. Το προφίλ έτοιμο και τα πρώτα αιτήματα φιλίας εστάλησαν.
Περιμένεις να σε δεχτεί αυτός που σου αρέσει και τα likes σε εικόνες, οι αντιδράσεις σε δραστηριότητες και- παρότι είμαστε στο 2019- τα σκουντήματα πέφτουν… βροχή. Η συνομιλία ανοίγει και ένα χαλαρό φλερτ ξεκινά. Στην πλειονότητα των φορών, η γυναίκα θέλει ο… καλός της να μιλά μόνο με εκείνη και ο άνδρας έχει 3 με 4 συνομιλίες ανοιχτές. Παράλληλα. Και απαντά με τη σειρά.
Ακόμα και η γνωριμία να μην έχει γίνει μέσω Facebook αλλά να έχει επιλεγεί μια άλλη πλατφόρμα όπως το Instagram ή Tinder, ο τρόπος δράσης και… πολιορκίας είναι ο ίδιος περίπου. Μόνο που στο Tinder δεν έχεις να κάνεις με like και καρδούλες και απλά σέρνεις δεξιά ή αριστερά αν σου αρέσει κάποιος για να γίνετε «ταίρι» μεταξύ σας.
Όπως και να έχει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που επέλεξες, το πρώτο ραντεβού ορίστηκε και ο καθένας ετοιμάζεται. Ο ενθουσιασμός- θέλουμε να πιστεύουμε- είναι στο «κόκκινο» και ανυπομονείς να πάει καλά. Και όντως. Τα πάτε σούπερ. Η χημεία σας είναι τρελή, η ώρα δεν κατάλαβες πως πέρασε και ήδη έχετε κανονίσει να βρεθείτε ξανά.
Προφανώς και υπάρχει η περίπτωση του να μην τα πάτε καλά από το πρώτο ραντεβού, οπότε το «καμπανάκι» βαρά σχετικά σύντομα. Και ήδη ξέρεις τι να κάνεις. Το δίλημμα όμως, έρχεται όταν η μια συνάντηση διαδέχεται την άλλη και το άτομο που έχεις απέναντί σου σού αρέσει πολύ.
Αλλά όλοι σου φωνάζουν πως οι σχέσεις μέσω social media δεν κρατούν. Και τότε αναρωτιέσαι: Μήπως κρατούν; Γιατί δηλαδή να κρατούν οι σχέσεις όταν γνωρίζονται σε μια στάση λεωφορείου ή σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας ή σε ένα πάρτι; Τι έχουν αυτές οι συνθήκες που δεν έχει το Facebook;
Και η αλήθεια είναι πως τα social είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις μια επαφή αν τυχόν πρέπει κάποιος να φύγει μακριά. Όταν όμως, πρέπει να δημιουργηθεί αυτός ο δεσμός, δεν είναι και το κατάλληλο μέσο. Γιατί κάθε γνωριμία- και κυρίως την πρώτη φορά- μια τέλεια εικόνα προφίλ και οι ιδανικές «από κονσέρβα» απαντήσεις δεν αρκούν.
Στις συναντήσεις συμμετέχουν σώμα και ψυχή. Οι κινήσεις, τα βλέμματα, τα από μακριά πειράγματα. «Εγώ γνώρισα τον δικό μου μέσω φίλου και με απάτησε». Είναι μια πολύ εύλογη και συνηθισμένη απορία που όμως ίσως βάζει… τέλος στο αν η γνωριμία μέσω Facebook είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Γιατί όλες οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης και όλες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Απλά κάποιες σταματούν να υπάρχουν λίγο πιο σύντομα από άλλες. Και ίσως πιο απροσδόκητα από άλλες. Αυτό λοιπόν, που χρειάζεται το ενδεχόμενο ζευγάρι είναι το τέλειο timing.
Το θέμα των σχέσεων είτε αυτών που δημιουργούνται μέσω Facebook είτε ότι είναι πάντα περίπλοκο. Βέβαια θα πρέπει να έχεις πάντα στο νου ότι είναι καλύτερο να γνωρίζεις κάποιον εκτός των social media. Κι αυτό γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Εκείνο όμως που μπορείς να κάνεις για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να στεριώσεις στη σχέση είναι να φλερτάρεις στα social με κάποιον που ήδη γνωρίζεις!