Ο Τάσος Πανταζής σπούδασε στη Δραματική σχολή του Λ. Σταυράκου. Καθαρά θεατράνθρωπος δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό του να μιλήσει για την προσωπική του ζωή καθώς πίστευε πως το κοινό οφείλει να ξέρει γι αυτόν μόνο ό,τι έχει σχέση με την καλλιτεχνική του πορεία.
Της: Έπη Τρίμη
Μεταξύ των παραστάσεων του ΚΘΒΕ, στις οποίες έλαβε μέρος από το 1971, ξεχωρίζουν: «Μήδεια» (Αγγελιοφόρος, σκην. Μ. Βολανάκης), «Ικέτισσες» (Θησέας, σκην. Κ. Μπάκας), «Βάκχες» (Β’ Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Τρωάδες» (Μενέλαος, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Μήδεια» (Κρέοντας, σκην. Α. Βουτσινάς), « Ένας μήνας στην εξοχή» (Μπελάγιεφ, σκην. Ν. Περέλης), «Ματωμένος γάμος» (Γαμπρός, σκην. Χ. Χριστοφής), «Μιας πεντάρας νιάτα» (Δημήτρης, σκην. Α. Μίγκας), « Οι αλλοπαρμέ¬νοι» (Βαρκεντέρο, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), « Έξω από την πόρτα» (Ο άλλος, σκην. Π. Χαρίτογλου). Σκηνοθέτησε τα έργα: «Μανδραγόρας», «Το πανηγύρι» και «Το σκιάχτρο».
Ο Τάσος Πανταζής άφησε έντονα το στίγμα του ως πρωταγωνιστής στο συμμετέχοντας συνολικά σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις. Η θητεία του σε αυτό ξεκίνησε το 1971 στην παράσταση «Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2015 στην παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) είχε εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Τάσου Πανταζή, ενός από τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν το βασικό πυρήνα του ΚΘΒΕ, υπηρετώντας με ήθος το ελληνικό θέατρο και ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους.Η κηδεία του Τάσου Πανταζή είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας.