Ο Τάσος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1931 στη Μεσσηνία και από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ρόλο σ’ αυτή του την επιλογή έπαιξαν οι επιτυχημένες μιμήσεις τους, που διασκέδαζαν τους φίλους και συμμαθητές του.Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λίζα Αλεξίου, παρτενέρ του σε πολλές ταινίες και παραστάσεις, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Λίντα και τη Χαρά.
Της: Έπη Τρίμη
Το 1958 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, κρατώντας ένα μικρό ρόλο στο μελό «Το κορίτσι της αμαρτίας» και τον επόμενο χρόνο πρωτοπάτησε στο θεατρικό σανίδι. Σύντομα, ξεχώρισε στο ρόλο του τετραπέρατου επαρχιώτη, που έρχεται να βρει την τύχη του στην Αθήνα και μπλέκει σε σπαρταριστές καταστάσεις.
Ο Τάσος Γιαννόπουλος συμμετείχε σε δεκάδες θιάσους του ελαφρού θεάτρου, έπαιξε σε πληθώρα ελληνικών ταινιών κι εμφανίστηκε σε κέντρα διασκέδασης με παρλάτες, σκετς και μιμήσεις.
Μοναδικός στο είδος του, έστειλε το «βλαχαδερό» του στα ουράνια της ελληνικής φιλμογραφίας χαρίζοντάς μας έναν λαϊκό ήρωα που είχε έρθει για να μείνει.
Μεγάλος μετρ της φαρσοκωμωδίας, ανακάτεψε βλάχους και τσαρούχια. Γέννησε έναν τύπο που κάνει μονίμως γκάφες για να πετύχει τους σκοπούς του.
Άσος στους αυτοσχεδιασμούς, συχνά είναι ο μόνος που διασώζεται στις ταινίες του. Μίμος απίστευτος, μπορούσε να μιμηθεί τις φωνές όλων των ιερών τεράτων του ελληνικού σινεμά. Του αναγνώριζαν όλοι οι μεγάλοι του πανιού και του σανιδιού. Και καθώς είχε συνεργαστεί με όλους, έκανε πια τους πάντες, σκαρώνοντας πλάκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Ο Τάσος Γιαννόπουλος δεν έμενε βέβαια μόνο στη φωνή, καθώς μπορούσε να κοπιάρει όλα τα χαρακτηριστικά και τις χειρονομίες των «θυμάτων» του, αναπαράγοντάς τα με κέφι, μπρίο και μαεστρία.
Χαρακτηριστικό αυτού είναι η ταινία «Ο μπαρμπα-Γιάννης ο κανατάς», όπου ντουμπλάρει Αυλωνίτη και Σταυρίδη και κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τη διαφορά. Μόνο αν το ξέρεις και δεις το φιλμ κάτω από αυτό το πρίσμα θα διακρίνεις μικροδιαφορές στη χροιά του Σταυρίδη. Μιας και Αυλωνίτη έκανε καλύτερα και από τον ίδιο τον Αυλωνίτη.
Κι έτσι κατάφερνε να κλέψει τη λάμψη των πρώτων και να τραβά τα φλας, διαθέτοντας ταυτοχρόνως άφθονο ταλέντο και υποκριτική δεινότητα.
Ο Τάσος Γιαννόπουλος έπλασε έναν αυθεντικό λαϊκό τύπο που ξεδίπλωσε ξεκαρδιστικά σε 14 φιλμ.
Ο Τάσος Γιαννόπουλος στις 27 Οκτωβρίου 1977 εισήχθη σε κλινική της Κυψέλης με κίρρωση του ήπατος. Έφυγε από τον κόσμο σε μια εποχή που η καριέρα του βρισκόταν στον κολοφώνα της και ο ίδιος γνώριζε νέες δόξες. Κηδεύτηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Λίζα Αλεξίου και τις δυο του κόρες, Λίντα και Χαρά, αλλά και τον πάντα κατεργάρη και τζαναμπέτη Κίτσο του.