Ο Slimane, που εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Eurovision 2024, μπορεί να μην κέρδισε, αλλά έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πρόκειται για τον τραγουδιστή που αδιαφόρησε για χορευτικά, ειδικά εφέ και εντυπωσιακές σκηνικές παρουσίες και στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στη φωνή του, κάνοντας τους χρήστες των social media να παραληρούν, μετά την εμφάνισή του στον τελικό.
Ειδικότερα, ο Slimane με το τραγούδι “Mon Amour”, ήθελε να κερδίσει την πρώτη θέση, μετά από 46 ολόκληρα χρόνια και παρά το γεγονός ότι η ερμηνεία του στον τελικό της Eurovision 2024 ήταν καθηλωτική, κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Ο Γάλλος τραγουδιστής γέμισε το στάδιο με την υπέροχη φωνή του, ενώ η σκηνοθεσία της παρουσίασης της Γαλλίας επικεντρώθηκε σε πολλά κοντινά πλάνα του, υπό τη συνοδεία του πιάνου.
Στο τέλος του τραγουδιού, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας απομακρύνθηκε δύο μέτρα από το μικρόφωνο και τραγούδησε το τελευταίο ρεφρέν a capella, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους στο στάδιο, αλλά και όλους όσοι παρακολουθούσαν από την τηλεόραση ή τα social media.
Ο Γάλλος τραγουδιστής είναι 34 ετών, γεννήθηκε στο Chelles του Seine-et-Marne και οι γονείς του είναι Αλγερινοί. Ανακάλυψε την αγάπη του για τη μουσική όταν ήταν έφηβος και το 2002, μπήκε σε μια χορωδία και άρχισε να παίζει.
Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, μπήκε στο μουσικό σχολείο στο Παρίσι και άρχισε να παίζει σε μπαρ στην περιοχή Pigalle.
Κέρδισε στην 5η σεζόν της γαλλικής έκδοσης του “The Voice” και έκτοτε, ξεκίνησε μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα και είχε πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό Chart Singles, συμπεριλαμβανομένου ενός νούμερο ένα σινγκλ.
Έχει επίσης εμφανιστεί σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το Nouvelle Star, η γαλλική έκδοση του Pop Idol και το τηλεπαιχνίδι Fort Boyard.
Το τραγούδι του για τη Eurovision 2024 γράφτηκε από τον ίδιο.
Πριν τον μεγάλο τελικό, ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε την πρόβα του και μίλησε για όλα όσα θεωρεί σημαντικά στη μουσική, υπογραμμίζοντας ότι “όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη εδώ. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και την ειρήνη. Πρέπει να ενωθούμε μέσω της μουσικής, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη.
To «μη δυαδικό φύλο» ή αλλιώς «non binary», έφεραν στο προσκήνιο, στη Eurovision 2024, το Nemo και το Bambie Thug.
Ειδικότερα, τo Nemo Mettler έγινε φέτος το πρώτο non binary άτομο, που κέρδισε τη Eurovision, ενώ ακόμη ένα άτομο που συμμετείχε στο διαγωνισμό, το Bambie Thug, εκπροσωπόντας την Ιρλανδία, προσδιορίζεται ως non binary ή “μη δυαδικό φύλο”.
Ο όρος «non binary» αναφέρεται σε άτομα που δεν ταυτίζονται αποκλειστικά ως αρσενικό ή θηλυκό. Τα «non-binary» ή «μη δυαδικά» άτομα μπορεί να βιώνουν την ταυτότητά τους με διάφορους τρόπους, με ένα φύλο, με συνδυασμό των δύο φύλων, με κανένα από τα δύο φύλα ή με μια εντελώς διαφορετική έννοια του φύλου.
Το non binary είναι ένας όρος ομπρέλα και χρησιμοποιείται για όσα άτομα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή.
Στον πυρήνα του, το να είσαι nonbinary σημαίνει απλώς ότι υπάρχεις ανάμεσα, πέρα και έξω από τα δύο φύλα, ανάλογα με το τι αισθάνεσαι σωστό για σένα.
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του, το Nemo υπογράμμισε ότι «αισθάνομαι απίστευτα περήφανο, όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρη την κοινότητά μας, για οποιονδήποτε εκεί έξω δεν είναι δυαδικό, έμφυλος, τρανς, αλλά απλά άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι που πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί. Χρειαζόμαστε περισσότερη συμπόνια, χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση, πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον αντί να μιλάμε ο ένας για τον άλλον, πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και εγώ ελπίζω ότι απόψε μπορεί να είναι ένας τρόπος να το θυμόμαστε αυτό».
Το ίδιο επεσήμανε ότι «είμαι το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει τον Διαγωνισμό της Eurovision. Αισθάνομαι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να είναι οι εαυτοί τους. Και είναι αυτονόητο. Πρέπει να υπάρχει αγάπη, αποδοχή και ενσυναίσθηση. Εγώ ήμουν τυχερό, γιατί είχα δίπλα μου ανθρώπους που με στήριξαν, όταν έκανα το come out. Πέρασα, απόψε, στα κρυφά, τη σημαία των non binary, γιατί η Eurovision μου είπε όχι. Ίσως θα πρέπει να επιδιορθωθούν λίγο και οι απόψεις της EBU όπως επιδιορθώθηκε το βραβείο που έσπασα. Η Eurovision οφείλει να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε και να νιώθουμε οι εαυτοί μας».
Για το τραγούδι του, σημείωσε ότι «το «The Code» αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα, συνειδητοποιώντας ότι είμαι μη δυαδικό άτομο».