Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης με μακρά πορεία στο χώρο του θεάτρου, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τους ρόλους του στην τηλεόραση. Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1945. Είχε έναν αδερφό, τον Γιώργο Λώζο, επίσης ηθοποιό. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, στην σειρά «Αναδυόμενη», το 1978 από την ΥΕΝΕΔ.
Της: Έπη Τρίμη
Mε τον Θανάση Παπαγεωργίου και την Άννα Παναγιωτοπούλου στη Μαντάμ Σουσού
Τον αγαπήσαμε στη «Μαντάμ Σουσού» του 1986, στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης, έπαιξε στο «Εμείς και εμείς«,«Ντόλτσε βίτα», «Εκείνες και εγώ», ενώ παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία εκπομπές στην τηλεόραση, «Το παιχνίδι της χρονιάς», «Σε χρόνο ΤV», «Τα μικροαστικά». Παράλληλα είχε 44 χρόνια στο θέατρο. Δημόσιες εμφανίσεις δεν έκανε και κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τα παιδικά χρόνια
Ο Γιάννης Χατζηκουτσέλης είχε πει σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σαμαριτάκη: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο χωριό που λέγεται Εξάρχεια, επί της οδού Νοταρά… μάλιστα γεννήθηκα στην κυριολεξία εκεί, στο σπίτι, ούτε καν στο μαιευτήριο!! Είμαι Νοταρογενής… μπορώ να τη διεκδικήσω δηλαδή… χα χα χα!!! Οι γονείς μου δεν ήταν καθόλου μίζεροι, καθόλου μίζεροι… Δύσκολες εποχές, αλλά δε μας άφηναν να το καταλάβουμε εμείς τα παιδιά… Προστάτευαν την παιδική μας ανεμελιά και τραβούσαν σιωπηλά όλο το λούκι εκείνοι!! … Εγώ είμαι ο τέταρτος, το τέταρτο αγόρι στη σειρά και η αδερφή μου το μοναδικό κορίτσι πέμπτη, το στερνοπούλι μας”.
Οι εξετάσεις και το κατοστάρικο
Πήγα φαντάρος απολύθηκα και αλήτευα, δεν έκανα τίποτε, ξέρεις, δούλευα περιστασιακά, έβγαινα συνέχεια, ό,τι κάνουν όλοι οι νέοι και οι δικοί μου είχαν απογοητευτεί, χα χα χα. Εγώ είχα μία φίλη, ηθοποιό, την Αθανασία τη Συγγελάκη η οποία έγινε αργότερα ανταποκρίτρια του κρατικού καναλιού της Ε.Ρ.Τ. στη Ρώμη, στην Ιταλία και μου εξιστορούσε τις δυσκολίες της δουλειάς του ηθοποιού κι εγώ ως αυθάδης νέος την αμφισβητούσα, σιγά το δύσκολο, κ.τ.λ. και βάζουμε στοίχημα ένα κατοστάρικο, ότι θα δώσω εξετάσεις για δραματική σχολή και θα περάσω. Έτσι έδωσα εξετάσεις, πέρασα και κέρδισα το κατοστάρικο, είχε ομολογήσει στον Βασίλη Σαμαριτάκη.
Δεν καβάλησα το καλάμι
Ο ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν στις 27-08-2012 είχε αποκαλύψει πως στο σπίτι άκουγε καλά λογία αλλά πάντα με μέτρο γεγονός που τον βοήθησε να μην καβαλήσει το καλάμι. «Έκανα μια σειρά όπου έκανα τον Καποδίστρια, όπως με είχαν κάνει, θύμιζα πολύς τη μάνα μου τον πατέρα της, τον παππού μου και ήθελε να με βλέπει. Μετά έκανα άλλη μια σειρά και δεν της άρεσε και όταν την ρωτούσα μου απαντούσε ‘Είναι πολύ ωραία, αγόρι μου’. Μου έλεγε με τρόπο ότι δεν της άρεσε», είχε περιγράψει και είχε καταλήξει: «Στο σπίτι άκουγα ότι είμαι καλός, το εξαιρετικός δεν το είχα ακούσει».
Τα οικονομικά προβλήματα
Ο ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν το 2012 είχε εξομολογηθεί: «Μου λείπει η πρόβα, η ασφάλεια πως αυτό που κάνεις θα περάσει στο κοινό. Θέλω πάρα πολύ να δουλέψω», λέει ενώ παραδέχεται πως οικονομικά τα περνάει δύσκολα. «Έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα όποια έξοδα έκανα και φροντίζω πρώτα για τα απαραίτητα. Οφείλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε φίλους που με στήριξαν . Ευτυχώς ο Θεός μου έστειλε τέτοιους γιατί από την οικογένεια μου έχουν «φύγει» όλοι», είχε καταλήξει.
Το τέλος
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 203.2020 ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης.
Η κηδεία έγινε παρουσία μόλις 10 ατόμων στον Μαραθώνα, μετά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.Ανάμεσα στους ελάχιστους συγγενείς και φίλους που είπαν το τελευταία αντίο και ο Σπύρος Μπιμπίλας.Η ανιψιά του είχε παρακαλέσει πως λόγω της κατάστασης που δεν επιτρέπει συνάθροιση άνω των δέκα ατόμων αντί στεφάνων και λουλουδιών, να γίνει κατάθεση των χρημάτων για την ενίσχυση των σκοπών του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Την είδηση έκανε τότε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Άγγελος Πυριόχος έχοντας γράψει: «Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσελης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και γω στο νησί. Δεν είναι ζωή πια αυτή» έγραψε.
Λίγο αργότερα είχε γράψει ο Άγγελος Πυριόχος:«Ήθελε να φύγει, είχε αφεθεί, δεν είχε χαρά στη ζωή του, δεν είχε έναν άνθρωπο να λέει τα αστεία του», συνέχισε έχοντας πει: «Δεν ταιριάζαμε καθόλου. Είχαμε ταιριάξει όμως πάρα πολύ επαγγελματικά. Κόβαμε και ράβαμε. Πιο πολύ γελάγαμε παρά γράφαμε. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Αλλά ήταν εξαρτημένο άτομο. Ήταν ικανός να πάει να δουλέψει τσάμπα».
Πηγές: Iefimerida|gossip-tv.gr| Λοιπόν|dailytvradio.gr