Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ: Παρά τις επιθέσεις που δεχόταν μικρή για την εμφάνισή της εκείνη δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έγινε μια σπουδαία ηθοποιός.
Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν σε μια εβραϊκή γειτονιά. Ο πατέρας της ήταν παιδί Εβραίων μεταναστών. Πέθανε λίγους μήνες μετά τη γέννησή της, από ένα χτύπημα στο κεφάλι.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο του χορήγησαν υπερβολική δόση μορφίνης, όταν έπαθε μια κρίση πόνου και αυτό τον σκότωσε.
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα της πήρε το παιδί και μετακόμισε στους γονείς της.
Μικρή θυμόταν τον εαυτό της να κοιτάζει καθημερινά έξω από το παράθυρο και να περιμένει τον πατέρα της να επιστρέψει.
Ο παππούς της ήταν πολύ αυστηρός και κρυβόταν κάτω από τα τραπέζια για να μην τη χτυπήσει.
Τα απογεύματα το έσκαγε από το σπίτι, και πήγαινε σε ένα γειτονικό διαμέρισμα, όπου την άφηναν να παρακολουθεί ταινίες. Η ζωή της έγινε χειρότερη όταν η μητέρα της έκανε δεσμό με έναν παντρεμένο και έμεινε έγκυος. Οι παππούδες τη θεώρησαν ντροπή της οικογένειας και τους έδιωξαν από το σπίτι.
Η ζωή της Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ
Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε και μετακόμισαν σε διαμέρισμα. Ο πατριός της συμπεριφερόταν άσχημα και δεν τη συμπαθούσε. Την αποκαλούσε «τέρας», ενώ τη μικρότερη αδερφή της «πεντάμορφη».
Όταν του ζητούσε χρήματα για παγωτό, της απαντούσε «δεν είσαι αρκετά όμορφη».
Αλλά και η μητέρα της ήταν ψυχρή απέναντι της. Όπως είχε δηλώσει αντί για αγάπη της έδινε φαγητό.
Στο σχολείο τα αγόρια την κορόιδευαν και την αποκαλούσαν «Μεγάλο ράμφος», επειδή είχε μεγάλη μύτη. Δεν της ζήτησαν ποτέ ραντεβού και δεν είχε συνοδό στον χορό αποφοίτησης. Για τους Αμερικανούς μαθητές είναι μια σημαντική εκδήλωση της σχολικής ζωής.
Όνειρό της ήταν να γίνει τραγουδίστρια ή ηθοποιός. Μελέτησε έργα Ρώσων και Ελλήνων συγγραφέων και έκανε μαθήματα υποκριτικής. Τα πλήρωνε προσέχοντας παιδιά της γειτονιάς.
Ωστόσο, στις πρώτες της οντισιόν αντιμετώπισε ξανά αντιδράσεις για την εμφάνιση της.
Της έλεγαν ότι ήταν άσχημη, ότι έμοιαζε «πολύ εβραία» και ότι έπρεπε να κάνει πλαστική στη μύτη.
Αποφάσισε να μην αλλάξει το πρόσωπό της και συνέχισε να κυνηγά το όνειρο της.
Η χαρισματική φωνή της Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ
Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν το δυνατό της σημείο, η φωνή της όμως ήταν χαρισματική.
Ξεκίνησε να τραγουδά σε υπόγεια μαγαζιά στο Μανχάταν και σταδιακά απέκτησε φανατικό κοινό στις γκέι κοινότητες.
Άλλαξε το όνομά της και έκανε καθημερινά πολύωρες πρόβες για να βελτιωθεί. Σύντομα έγινε γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο και το το 1962 πήρε τον πρώτο της ρόλο σε ένα θεατρικό του Μπρόντγουει, όπου υποδυόταν μια άσχημη Εβραία.
Εκείνη την περίοδο υπέγραψε συμβόλαιο με την Κολούμπια και γνωρίστηκε με τον πρώτο της σύζυγο, από τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί.
Τα επόμενα χρόνια το άλλοτε «τέρας» έκανε δεσμούς με τον Ράιαν Ο Νηλ, τον Ντον Τζόνσον, τον Κρις Κριστόφερσον και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Πιερ Τρουντό.
Το πρώτο της άλμπουμ πούλησε χιλιάδες αντίτυπα και βραβεύτηκε ως ο «δίσκος της χρονιάς.
Το 1968 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στο μιούζικαλ «Ένα αστείο κορίτσι» και κέρδισε το πολυπόθητο Όσκαρ. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερους από 140 εκατομμύρια δίσκους και έχει κερδίσει δεκάδες μουσικά βραβεία.
Ο δημοφιλέστερος δίσκος της κυκλοφόρησε το 1980 με τίτλο «Guilty» και περιείχε το τραγούδι «Woman in Love», που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Η ηλικιωμένη σήμερα Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ απέδειξε ότι το ασχημόπαπο γίνεται πάντα κύκνος.