Η Μαρία Ζαχαρή είναι ηθοποιός και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Κώστας Μπάκας, ο Τάσος Μπαντής ο Αντώνης Αντύπας κ.ά. Στην τηλεόραση έχει επίσης συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Τάσος Ψαρράς, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Γιάννης Διαμαντόπουλος κ.ά.
Της: Έπη Τρίμη
Τα παιδικά μου χρόνια ήταν εύκολα και δύσκολα
«Μεγάλωσα σε περιβάλλον που είχε άμεση επιρροή στις μετέπειτα επιλογές μου. Ο πατέρας μου ήταν εκπαιδευτικός, πολύ μορφωμένος και φιλότεχνος, αλλά είχε μείνει στο στρατό. Από μικρή ήξερα όλα τα ανώμαλα ρήματα – αυτό μου δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση με τη γλώσσα – και πολύ νωρίς διάβασα Βιζυηνό, Παπαδιαμάντη και τους αρχαίους Έλληνες ποιητές. Εισέπραξα πολλή αγάπη αλλά και πόνο όταν ο πατέρας μου εξορίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών. Στα χρόνια της απουσίας θυμάμαι την μητέρα μου να λέει: Μείναμε τέσσερις γυναίκες μόνες και πρέπει να παλέψουμε – έχω δύο αδερφές.
Τα παιδικά μου χρόνια ήταν εύκολα και δύσκολα. Είναι οξύμωρο αλλά έτσι ήταν. Δύσκολα λόγω της εξορίας του πατέρα μας, αλλά είχαμε τη μητέρα μας, πολύ δυναμική γυναίκα, που μας μάθαινε να μη φοβόμαστε και μας όπλιζε με δύναμη και αισιοδοξία», έχει αναφέρει η Μαρία Ζαχαρή στο palmosnews.gr
Προσωπική ζωή
Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, που είναι κι αυτός ηθοποιός. Ο σύζυγός της έχει πει για την ίδια σε συνέντευξή του στο difernews.gr :«Η Μαρία είναι Σύμπαν, αν ταξιδεύεις σ’ αυτό το Σύμπαν πρέπει το διαστημόπλοιό σου συνεχώς να βελτιώνεται..»
Το πάθος της ζωγραφικής
«Η ζωγραφική είναι ο άλλος μου έρωτας και είναι μια σχέση γεμάτη πάθος και προδοσία. Όταν δε δουλεύω στο Θέατρο ζωγραφίζω με μανία για να εξιλεωθώ.Αν και αρκετές φορές μου προτείνανε να λάβω μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ,αλλά και γνωστή γκαλερί μου πρότεινε και -μάλιστα πρόσφατα- για ατομική, παρ όλα αυτά δεν το έκανα. Όχι για κανένα ιδιαίτερο λόγο (γιατί και δουλειά έχω έτοιμη και μάλιστα πολύ καλή) αλλά να, ..θέλω να αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι εκεί στο μέλλον που με περιμένει» έχει αναφέρει η Μαρία Ζαχαρή.Θυμάμαι τους γονείς μου να μου λένε: «Τώρα που πήρες το πτυχίο σου, διορίσου σε ένα γυμνάσιο καθηγήτρια (τεχνικών) και το βράδυ μπορείς να παίζεις και στο θέατρο.» Όχι δεν μπορούσα. Δεν το μετάνιωσα»!
Δεν γνώριζα την έκταση των αποκαλύψεων στο χώρο του θεάτρου
«Αποκαλύψεις στο βαθμό που έχουν καταγγελθεί, όχι δεν γνώριζα. Συγκεκριμένα γεγονότα τα μαθαίνω τώρα όπως όλος ο κόσμος. Θεωρώ απαράδεκτα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν και δεν θα έπρεπε να ακούγονται πως έχουν συμβεί από ανθρώπους της Τέχνης, που έχουν το προνόμιο να έρχονται σε επαφή με σπουδαία κείμενα και την ευκαιρία κατ΄ επέκταση να επηρεάζονται από αυτά και να γίνονται ας πούμε καλύτεροι. Όλο και κάπως βελτιώνεσαι όπως και να έχει, δεν γίνεται αλλιώς. Ωστόσο θεωρώ ότι ζούμε σε μια υποκριτική κοινωνία που ρίχνει όλη την κατακραυγή στο θέατρο. Δεν είναι όλο το θέατρο έτσι, όπως δεν είναι και τα υπόλοιπα κοινωνικά ή επαγγελματικά περιβάλλοντα άγια. Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και ο κόσμος μας, που λέει και ο ποιητής. Μακάρι ο χώρος του θεάτρου να είναι η έναρξη για μια ευρύτερη κοινωνική εξυγίανση.
Τώρα όσον αφορά τα θύματα, φυσικά και έχουν το δικαίωμα της καταγγελίας σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή θεωρούν ότι είναι σε θέση την κάνουν. Tο me too δίνει και δείχνει θάρρος», αναφέρει η Μαρία Ζαχαρή στο palmosnews.gr.