Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1956 στο Αθήναιο Αρκαδίας. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1977 .
Της: Έπη Τρίμη
Έχει μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου,από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.
Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που έχει παίξει σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως: Λουκάς Πασαμήτρος στο Έλα στη θέση μου, Στέφανος Τριανταφύλλου στο Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ, Ιπποκράτης Μπελούτσης στο Πενήντα-Πενήντα, Ευκλείδης Φωκάς στα Μυστικά της Εδέμ, Ανδροκλής Νικολαΐδης στους Συμμαθητές, Κάρολος Καρόλου στους Δροσουλίτες, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ στο Ακριβή μου Σοφία, Δημήτρης Κοσμάτος στο Τελευταίο αντίο, Νότης Αγορογιάννης στο Υπογραφή Πρίφτης, Ταξίαρχος Αριστείδης Γκίκας στην Άμυνα ζώνης, Αντώνης στο Ταξίμ, Παντελής στο Φεύγα, Γιώργος στο Μια αγάπη, μια ζωή –μεταξύ πολλών άλλων καθώς και στον κινηματογράφο σε ταινίες όπως Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος, Paperboat, Νήσος, Απ΄τα κόκαλα βγαλμένα και Αύριο θα ‘ναι Αργά. Επίσης, έχει χαρίσει την φωνή του σε σειρές κινουμένων σχεδίων της Disney.
To εσωτερικό μου ένστικτο με έσπρωξε στην υποκριτική
“Είδα ότι η υποκριτική είναι κάτι που σε απομακρύνει από μία πραγματικότητα, η οποία ήταν μάλλον σκληρή εκείνη την εποχή. Θα έλεγα βέβαια, ότι υπήρχε ένα ένστικτο εσωτερικό που με έσπρωχνε σε αυτήν την κατεύθυνση, να ασχοληθώ με κάτι που έχει σχέση με την τέχνη. Αυτό ήταν που με οδήγησε σε ανάλογες σκέψεις στα εφηβικά μου χρόνια, μαζί φυσικά και με την παρότρυνση των φίλων και του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος ώστε να ασχοληθώ με το θέατρο. Έτσι βρέθηκα να ασχολούμαι με το θέατρο από τότε έως σήμερα και νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτήν την ενασχόληση. Το θέατρο μου έχει δώσει πολλά. Οι ρόλοι είμαστε εμείς οι ίδιοι οι ηθοποιοί, ο κόσμος μας, το ταλέντο μας, οι ιδέες μας, η δουλειά μας, η προσπάθειά μας”, έχει πει σε συνέντευξή του ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Η τηλεόραση μπορεί και οφείλει να παράγει τέχνη και πολιτισμό
“Γίνονται σειρές που έχουν στόχο την ποιότητα με νέες ιδέες καλά εκτελεσμένες από τους σκηνοθέτες τους σεναριογράφους και τους ηθοποιούς. Φτιάχνονται όμως και άλλες βασισμένες σε συνταγές που είναι μια επανάληψη του παλιού τρόπου με στόχο τα νούμερα της τηλεθέασης. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα σήριαλ σήμερα, στην εποχή του Netflix με λίγα χρήματα, βασισμένοι μόνο στο υπερεκτιμημένο ταλέντο μας. Οι απόπειρες με την λογική ξεκινάμε κάτι με συνοπτικές διαδικασίες και αν δεν πιάσει το κόβουμε δεν οδηγούν πουθενά. Θέλουμε μια ανανεωμένη αντίληψη για την μυθοπλασία. Τα κανάλια πρέπει να επενδύσουν πολύ περισσότερα κεφάλαια για αυτό τον σκοπό” έχει πει στο Πρώτο Θέμα ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.