Επίδαυρος: Το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου έχει πολύ καλή ακουστική. Αυτό έχει να κάνει με τα πέτρινα καθίσματα των θεατών. Το σχήμα και η διάταξη των καθισμάτων είναι ιδανική για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας.
Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε κριτήριο θαυμασμού από τον 1ο π.Χ. αιώνα, με τον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Βιτρούβιο, να είναι ο πρώτος που το έπραξε. Αντιθέτως, ακόμη και ο παραμικρός θόρυβος επί σκηνής, ακούγεται παντού.
Το σχήμα των καθισμάτων του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου καταστέλλει τους ήχους χαμηλής συχνότητας. Αντίθετα, η διάταξη των θέσεών του φιλτράρει τις συχνότητες κάτω των 500 Hertz. Με αυτό τον τρόπο, οι φωνές από τους ηθοποιούς ακούγονται πιο καθαρά και πιο δυνατά. Αυτές αποτελούνται από υψηλές συχνότητες.
Οι επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως η παρουσία του κόσμου στο θέατρο θα άλλαζε την ακουστική του. Ωστόσο, οι ίδιες έρευνες επισημαίνουν πως το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καλύτερο σχεδιασμό των σταδίων και της ακουστικής τους.
Η ύπαρξη των Ασκληπιείων εκεί, μόνο ως τυχαία δεν λογίζεται. Αυτή έχει σχέση με τον ήχο, την ακουστική και την επίγεια αρμονία, η οποία μπορεί να συγχρονιστεί με τη συμπαντική αρμονία και την ίαση.
Η ακουστική της Επιδαύρου έχει κάτι αξιοπερίεργο. Εκεί μπορούν να ακουστούν καθαρά τα Ελληνικά, αλλά όχι άλλες γλώσσες. Υπάρχει συντονισμός ήχου της Μαθηματικής Ελληνικής γλώσσας. Επίσης, υπάρχει συντονισμός χώρου και ακουστικής. Γι’ αυτό η Ελληνική αποτελεί μία μουσική γλώσσα.
Η σχέση ανάμεσα στη μουσική αρμονία και τα μαθηματικά, αλλά και των μαθηματικών με εκείνη του σύμπαντος είναι γνωστή. Επίσης, όλοι γνωρίζουν πως στην αρχαία Ελλάδα, η μουσική, η αριθμητική, η γεωμετρία και η αστρονομία υπήρξαν αδελφές επιστήμες.