Ο Αναστάσης Ροΐλός γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1988. Αρχικά έζησε στην Άνω πόλη και στη συνέχεια στην Καλαμαριά. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Τον ενδιέφερε πολύ η ψυχολογία και ήθελε να ασχοληθεί με το εν λόγω επάγγελμα.
Της: Έπη Τρίμη
Τελικά βρήκε τον δρόμο του ο οποίος σχετίζεται με την ψυχολογία και με κοινωνικά ζητήματα μέσα από την υποκριτική. Δεν ήταν παιδί που έλεγε πως θέλει να γίνει ηθοποιός. Ακόμα και τα πρώτα χρόνια που εργάστηκε στο Κρατικό θέατρο, δεν ήξερε αν θέλει να γίνει ηθοποιός.
“Ήμουν πάντα και προσπαθούσα να είμαι αυτόνομος. Έκανα την επανάστασή μου σχετικά νωρίς, από τα 10-12. Ας πούμε, δεν είχα συγκεκριμένη ώρα που επέστρεφα σπίτι ‒ άλλωστε η μητέρα μου δούλευε πολλές ώρες. Έλεγα ότι θα είμαι στο σπίτι ενός φίλου μου, εκείνος στους δικούς του ότι θα είναι στο δικό μου, και αλητεύαμε. Δεν δίναμε λογαριασμό σε κανέναν”, έχει πει στη lifo ο Αναστάσης Ροΐλός .
Στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα λέγοντας:
«Μεγάλωσα μόνο με τη μητέρα μου. Έχω και έναν αδερφό. Γεννήθηκα το 1988, πήγα σχολείο το ’90, οι μονογονεϊκές οικογένειες ήταν ελάχιστες. Σε μεγάλο βαθμό ισχύει ότι ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι. Στο σχολείο έλεγαν “γιατί δεν βλέπω τον μπαμπά σου”. Αυτό που μου έδωσε η μητέρα μου από μικρό, ήταν πως ένα κι ένα κάνουν δύο, αυτή είναι η κατάσταση, την ξέρεις από τώρα, δεν σε παραμυθιάζω.
Ήξερα από πολύ μικρός τι μου γίνεται.
Ήμουν προστάτης της οικογένειας εκ των πραγμάτων, αλλά δεν είναι κάτι που με έκανε σκληρό ή με έκανε πιο άντρα. Δε νομίζω ότι σκληραίνεις. Νομίζω ότι δυναμώνεις, ότι σε νοιάζουν άλλα πράγματα. Είχα συνειδητοποιήσει από νωρίς ότι καλύτερα χωρίς πατέρα παρά με έναν κακό πατέρα ή με μια κατάσταση στο σπίτι που δεν θα βοηθούσε την ανάπτυξη.
Η φιγούρα η πατρική είναι ένα ποτ πουρί χαρακτήρων, συμπεριφορών από άλλους γονείς και όχι μόνο.
Γεννήθηκα σε αυτή την κατάσταση, δεν έχασα κάτι. Για μένα είναι πολύ πιο ζόρικη η περίπτωση κάποιος να χάσει τον πατέρα του σε μία τρυφερή ηλικία ή σε μία ηλικία πιο μεγάλη, με τον οποίο είχε καλή σχέση, παρά αυτό που συνέβη σε μένα.
Η μητέρα μου, μού έδωσε μια τεράστια ελευθερία. Στην εφηβεία περνάς μια φάση που είσαι αρνητικός προς όλα, δεν θες κανέναν και προσπαθείς να τραβήξεις τον δικό σου δρόμο», εξήγησε ο Αναστάσης Ροϊλός.
Ο Αναστάσης Ροΐλός, σπούδασε υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε με Άριστα.
Μπήκε το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Το 2012 παρέδωσε τη διπλωματική του και το 2013 ορκίστηκε.και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη Αρχικά έζησε στην Άνω πόλη και στη συνέχεια στην Καλαμαριά. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε με Άριστα. Μπήκε το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Το 2012 παρέδωσε τη διπλωματική του και το 2013 ορκίστηκε.
“Από το λύκειο μου άρεσαν η λογοτεχνία και η φιλοσοφία, αναφέρει ο Αναστάσης Ροϊλός. Είχα μεγάλη κάψα να μάθω για τον άνθρωπο, τι οδηγεί τις πράξεις μας και το κλασικό: τι κάνω, πού πάω, τι είναι θεός. Από κει οδηγήθηκα στη θρησκεία. Ξεκίνησα διαβάζοντας την «Αποκάλυψη». Στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα, γιατί δεν είχα ιδέα από το πλαίσιο στο οποίο ανήκε. Συνέχισα με τον «Εκκλησιαστή» και άλλα αυτόνομα κεφάλαια, ώσπου τελικά πήρα όλη τη «Βίβλο» απ’ την αρχή. Για δύο χρόνια, λοιπόν, πέρασα μια φάση έντονης θρησκευτικότητας”.
Έναν χρόνο πριν, το καλοκαίρι του ’19, ετοιμαζόταν να πάει να συναντήσει τη SCOT (Suzuki Company of Tonga), την ομάδα του κορυφαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Ταντάσι Σουζούκι, με την προοπτική να ενταχθεί σε αυτήν και να συνεχίσει την υποκριτική του πορεία στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Δεν θα ‘ταν η πρώτη φορά, αφού έχει παρακολουθήσει επανειλημμένως τα καλοκαιρινά σεμινάρια του Σουζούκι. Εκείνο το ταξίδι δεν έγινε ποτέ. Προέκυψαν οι «Άγριες Μέλισσες» και ο ρόλος του Νικηφόρου κι έτσι ο 31χρονος ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός, κάνοντας στροφή 180°, παρέμεινε στην Ελλάδα για μια τηλεοπτική σειρά υψηλών προδιαγραφών που κανείς δεν γνώριζε την τεράστια επιτυχία και αποδοχή που θα σημείωνε ‒ ούτε εκείνος ότι θα γινόταν ξαφνικά ένας από τους πιο αγαπημένους νέους ηθοποιούς στο πανελλήνιο.
Ο πρωταγωνιστής των «Άγριων Μελισσών», κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, αναφέρθηκε σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από έναν χρόνο με τη μηχανή του στην Αττική Οδό. Όπως περιέγραψε, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και καρφώθηκε σε τοίχο τούνελ.
«Είναι κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Ευτυχώς, όλα καλά. Έπεσα στην Αττική οδό, μέσα σε ένα τούνελ, με τη μηχανή. ”Καρφώθηκα” σε έναν τοίχο στο πλάι. Ευτυχώς, ερχόταν ένα ταξί που πρόλαβε να στρίψει και δεν έπεσε πάνω μου. Είναι ένα σημείο που έχει πάντα νερά, γιατί στάζει συνέχεια από πάνω και γλιστράει πολύ. Έχασα τον έλεγχο και έφυγα στον τοίχο», ανέφερε ο Αναστάσης Ροϊλός.
«Η πρώτη σκέψη μου με το που είδα το πόδι μου που είχε ανοίξει ήταν ότι δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ. Σηκώθηκα και έψαξα αμέσως το κινητό μου. Όταν επέστρεψα στα γυρίσματα υπήρξαν σκηνές που λίγο κούτσαινα αλλά το ”κλέβαμε” στα πλάνα. Κούτσαινα για ένα διάστημα, αλλά η καραντίνα έκανε πολύ καλό στο πόδι, γιατί έκανα αποθεραπεία», πρόσθεσε. Όταν ήρθαν στο νοσοκομείο από την παραγωγή, μου κάλυψαν το πρόσωπο για να με πάνε για τις ακτίνες, προκειμένου να μην κυκλοφορήσει η είδηση. Εγώ στη μητέρα μου δεν το είπα. Το είπα μετά και το έκανα μόνο για να μην το μάθει από αλλού. Γενικά, το κρατήσαμε κρυφό», εξομολογήθηκε ο «Νικηφόρος» από τις «Άγριες Μέλισσες».
Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι ζευγάρι με την Εριέττα Μανούρη, επίσης ηθοποιό που παίζει στη “Γυναίκα χωρίς όνομα” του ΑΝΤ1. Η ίδια έχει πει ερωτώμενη για τα προσωπικά της: “Δεν το διατυμπανίζω, αλλά από εκεί και πέρα αν κάποιος με πετύχει κάπου με τον σύντροφό μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλω να συνεχίζω εγώ”,
Πηγές: wilkipedia | Lifo| Πρωινό |The 2 night show | Μεσημέρι |