Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.
Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμάται στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 64%.
Σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown είτε μικρή με επανεξέταση των δεδομένων (39%) είτε για όσο χρειαστεί (29%), ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται με 19 μονάδες διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον κ. Μητσοτάκη το 44% των ερωτηθέντων έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.
Το 27% απάντησε ότι δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο.
Αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση χειρίστηκαν σωστά τα γεγονότα.
Συγκεκριμένα, πάνω από τους μισούς (51%) αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση της κυβέρνησης το 36%, «μάλλον αρνητικά» το 15%, «μάλλον θετικά» το 23% και «σίγουρα θετικά» το 21%.
Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.
Στο ερώτημα «πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό», το 61% απάντησε «το συντομότερο δυνατό», το 14% «μετά από 2 – 3 μήνες», το 14% «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ».