Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε καταδικασμένοι για να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο τέως Έλληνας πρωθυπουργός της χώρας είναι αισιόδοξος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Α. Τσίπρας: Όσα ανέφερε αρχικά
Με κεντρικό αφήγημα την καταστροφολογία ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την έναρξη της προγραμματικής συνεδρίασης του ΣΥΡΙΖΑ με ρητορική του 2014. Ζήτησε μάλιστα να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ταχύτερο δυνατό. Χωρίς όμως να ζητήσει ο ίδιος τη διεξαγωγή εκλογών. Μάλιστα, απεύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για μετεκλογική συνεργασία με προγραμματικές συμφωνίες για δημιουργία της αποκαλούμενης προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο ίδιος άφησε επίσης όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ ζήτησε εσωκομματική «εκεχειρία».
Επιβεβαιώνοντας ότι έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την αδυναμία του κόμματός του και του ιδίου να αυξήσει έστω τα ποσοστά που καταγράφονται την τελευταία διετία, εμφανίσθηκε να απλώνει χέρι ζητώντας βοήθεια από τα άλλα κόμματα, προκειμένου να διαμορφώσουν την προοδευτική διακυβέρνηση υποστηρίζοντας πως το μόνο που επιδιώκει είναι η νίκη με μία ψήφο στις επόμενες εκλογές.
Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε στη συνέχεια
«Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές» είπε επιχειρώντας ταυτόχρονα να προκαλέσει την αντίδραση ενός «παγωμένου» κοινού συνέδρων προσθέτοντας πως «η δική μας αλήθεια είναι τα πρόσωπά μας».
Διανθισμένη από όσα έχει υποστηρίξει όλο αυτό το διάστημα, η ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε στο πλαίσιο της τακτική της καταστροφολογίας, ενέπλεξε την πανδημία με συμφέροντα, απαξίωσε εκ νέου τους ειδικούς και την επιστημονική επιτροπή αφήνοντας να εννοηθεί ότι άγονται και φέρονται τα μέλη της από την κυβέρνηση.
«Η οικονομία βουλιάζει» είπα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ εικόνα χάους στη χώρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κατάσταση «θα χειροτερέψει» τη στιγμή που διεθνείς οίκοι αποδίδουν εύσημα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση διαβλέποντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Αλέξης Τσίπρας: Όσα ανέφερε ακολούθως
Επιχειρώντας να θέσει για πολλοστή φορά τα διλήμματα δεξιάς – αντιδεξιάς και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ευθύνεται για τους νεκρούς της πανδημίας, παρά το γεγονός πως ακόμη και ψηφοφόροι του κόμματος του δείχνουν να ζητούν αλλαγή αντιπολιτευτικής τακτικής, αναφέρθηκε σε ταξικές διαφορές.
Φτάνοντας σε σημείο να επαναλάβει τα περί συγκάλυψης περιπτώσεων παιδεραστίας από την κυβέρνησης, αλλά και όλα όσα έχουν αναφερθεί ακόμη και για την Ακρόπολη και τα περί δήθεν τσιμεντώματος επεχείρησε να ξεσηκώσει το… πλήθος των κομματικών συνέδρων και να διατηρήσει το κόμμα σε κατάσταση επαναστατικής γυμναστικής.
«Να νικήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους δρόμους στις γειτονίες στις δουλειές» είπε προσθέτοντας «να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές στηθούν και δεν θα αργήσει η ώρα. Έχουμε τα εφόδια και τα όπλα να το κάνουμε. Να νικήσουμε και να φέρουμε ξανά την ελπίδα. Να επιστρέψουμε στον δρόμο της δικαιοσύνης».
Αλέξης Τσίπρας: Τι δήλωσε μετά
Η εφ’ όλης της ύλης επίθεση περιελάμβανε το σύνολο των αναφορών του τα τελευταία δύο χρόνια για να καταλήξει λέγοντας ότι «η πολιτική Μητσοτάκη, η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πρέπει να ηττηθεί. Πρέπει η κυβέρνηση να φύγει το συντομότερο δυνατό» σημειώνοντας ότι «αν αυτή η διαπίστωση χειροκροτείται, τότε αυτό μας αναγκάζει να αναμετρηθούμε με θάρρος απέναντι στις ευθύνες που μας αναλογούν».
Και, ενώ στο σημείο αυτό έδωσε την αίσθηση ότι θα προχωρούσε σε κάποιου είδους αυτοκριτική ή ότι θα ζητούσε τη συγνώμη που είχε υποσχεθεί στην περίπτωση που ο Σταύρος Παπασταύρου κρινόταν αθώος (όπως και έγινε) μίλησε για το συνέδριο που δεν έγινε εξ’ αιτίας της… πανδημίας.
Α. Τσίπρας: Πώς έκλεισε τις δηλώσεις του
Παράλληλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στείλει μήνυμα στους εσωκομματικούς επικριτές της διεύρυνσης. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ανταπεξέλθει το κόμμα στις νέες συνθήκες. Ο κ. Τσίπρας κάλυψε ταυτόχρονα τους στενούς του συνεργάτες που βρίσκονται στο προσκήνιο. Αυτό, διότι σημείωσε πως όλα τα στελέχη είναι έντιμα.
Ζήτησε από τα στελέχη και… εκεχειρία. Το έκανε, υποστηρίζοντας πως η Ν.Δ. ετοιμάζεται για εκλογές και αυτό πρέπει να έχει στο νου του και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «τώρα είναι η στιγμή να ριχτούμε στη μάχη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν έχουμε χρόνο για εσωστρέφεια για προσωπικές στρατηγικές».