zeygari-agorase-palio-diorofo-leoforeio-kai-metamorfose-to-esoteriko-toy-se-polyteles-kai-aneto-spiti-107689
19:27

Ζευγάρι αγόρασε παλιό διώροφο λεωφορείο και μεταμόρφωσε το εσωτερικό του σε πολυτελές και άνετο σπίτι

19:27
News_Room

Λεωφορείο σε σπίτι: Φαντάζεστε πως θα ήταν η ζωή μέσα σε ένα λέωφορείο; Ένα ζευγάρι από την Αγγλία πήρε την απόφαση και το τόλμησε. Μεταμόρφωσε ένα διώροφο λεωφορείο σε λειτουργικό σπίτι διότι δεν ήθελαν να μπλέξουν με ενοικιαστήρια.

Διώροφο λεωφορείο σε σπίτι: Ήθελαν μια φθηνή αλλά ευρύχωρη λύση

Η 26χρονη Τσάρλι ΜακΒίκαρ και ο 27χρονος φίλος της Λουκ Γουόκερ αποφάσισαν να μείνουν μαζί, όμως δεν ήθελαν να μπλέξουν με υποθήκες και ενοικιαστήρια. Ο πατέρας της Τσάρλι, είχε μια έκταση γης στο Έσεξ της Αγγλίας, όπου θα μπορούσε να ζήσει το ζευγάρι. Σκέφτηκαν διάφορες εναλλακτικές, όπως το να ανακαινίσουν ένα τροχόσπιτο ή το να μετατρέψουν ένα κοντέινερ σε σπίτι, αλλά στο τέλος κατέληξαν στην ριζική ανακαίνιση ενός διώροφου λεωφορείο.

Advertisement

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Advertisement

Είδαν αρκετά λεωφορεία, τα περισσότερα όμως ήθελαν πολλή δουλειά για να μεταμορφωθούν, ενώ άλλα δεν ήταν αρκετά ψηλά για τον δίμετρο Γουόκερ. Κάποια στιγμή το 2017, βρήκαν το ιδανικό: Ένα αυθεντικό κόκκινο διώροφο λεωφορείο. Λίγους μήνες πριν το αγοράσουν, εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και να μεταφέρει κόσμο.

Advertisement

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Τα χρήματα για την αγορά και την ανακαίνιση του λεωφορείου 

Το ζευγάρι πλήρωσε 3.435 δολάρια για να το αγοράσει και ξόδεψε περίπου 20.600 δολάρια για την ανακαίνιση, η οποία κράτησε περίπου έναν χρόνο. Μετακόμισαν σε αυτό το 2018 και πήγαιναν στην δουλειά τους καθημερινά, μέχρι που η πανδημία τους ανάγκασε να εργάζονται από αυτό. Όπως δήλωσε η ΜακΒίκαρ στο Insider, πληρώνει ένα μικρό ποσό ως ενοίκιο για να το παρκάρουν στη γη του πατέρα της και τα έξοδά τους είναι ελάχιστα. Έχουν σταθμεύσει το λεωφορείο ακριβώς δίπλα σε μία λίμνη. Το ζευγάρι έχει και δύο κατσίκες, τη Μόντι και τον Ντάρβιν.

Advertisement

«Όταν ζεις σε ένα λεωφορείο, η ζωή σου είναι όντως παράξενη, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο να έχεις και δύο κατσίκες», δήλωσε η Τσάρλι. Κανένας από τους 2 δεν είχε ιδέα από ανακαινίσεις ή κατασκευαστικές εργασίες. Η 26χρονη ασχολείται με λογιστικά, ενώ ο Γουόκερ εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία. «Ήταν σίγουρα σοκαριστικό για εμάς. Ήταν σαν να έπιανα για πρώτη φορά στην ζωή μου κατσαβίδι», είπε η ΜακΒίκαρ για την ανακαίνιση του λεωφορείου, το οποίο είχε ακόμη μέσα τα καθίσματα.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Διώροφο λεωφορείο σε σπίτι: Είχαν βοήθεια και από φίλους και συγγενείς

Η Μακ Βίκαρ είπε ότι ο σχεδιασμός της μετατροπής του διώροφου λεωφορείου σε σπίτι, ήταν μια πρόκληση, καθώς ελάχιστα από αυτά έχουν μετατραπεί σε σπίτια. Είπε ότι δεν ήξεραν καν για τις κατόψεις, πόσο μάλλον για ένα λεωφορείο με ύψος 4,45 μέτρα, μήκος 10 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων.

Advertisement

Το λεωφορείο είναι πλήρως εξοπλισμένο σαν ένα κανονικό σπίτι Στο ισόγειο υπάρχει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων, νεροχύτη και ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και τραπέζι φαγητού που μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα, καθώς και σαλόνι με ξυλόσομπα και δύο πάγκους, αλλά και ένα μικρό γραφείο.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Υπάρχει επίσης ένα μικρό μπάνιο με τουαλέτα και νιπτήρα – ο μόνος ιδιωτικός χώρος στο λεωφορείο που είναι κατά τα άλλα ανοιχτού τύπου. Παρόλο που δεν έχει ντους, υπάρχει μια ανεξάρτητη βικτοριανού τύπου μπανιέρα στον επάνω όροφο στην κρεβατοκάμαρα, η οποία διαθέτει επίσης διπλό κρεβάτι με δύο κομοδίνα και τηλεόραση. Η ΜακΒίκαρ είπε ότι η μπανιέρα έπρεπε να μπει από ένα παράθυρο έκτακτης ανάγκης με γερανό εντός του λεωφορείου.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Διαθέτει και ένα μεγάλο δωμάτιο-ντουλάπα στον επάνω όροφο. «Οτιδήποτε θα είχαμε συνήθως σε ένα σπίτι, υπάρχει κι εδώ. Δεν νιώθουμε ότι είμαστε σε λεωφορείο. Το κάναμε πλήρως λειτουργικό».

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Διώροφο λεωφορείο σε σπίτι: Διαθέτει ρεύμα και Wi-Fi

Το διώροφο λεωφορείο είναι επίσης συνδεδεμένο με ηλεκτρικό ρεύμα, Wi-Fi και νερό και ζεσταίνεται με αέριο. Η ΜακΒίκαρ είπε ότι όλα στον επάνω όροφο έπρεπε να γίνουν κατά παραγγελία, επειδή το πάτωμα έχει καμπύλες και πως έπρεπε να το σηκώσουν μάλιστα, για να τοποθετηθούν σωλήνες νερού και αερίου.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Έπρεπε επίσης να κάνουν διάφορες προσαρμογές γύρω από το κάθισμα του οδηγού, αλλά και τις καμάρες των τροχών, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί το λεωφορείο, εάν χρειαστεί.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Κάνει μπάνιο με θέα τη λίμνη Το αγαπημένο σημείο της ΜακΒίκαρ είναι η μπανιέρα και περιγράφει πώς όταν κάνει μπάνιο, χαζεύει τις κατσίκες της και τη λίμνη που σκεπάζεται από κρίνα. «Απλά ξεχνάς ότι είσαι σε ένα διώροφο λεωφορείο και μετά απλά σκέφτεσαι: Κάτσε ένα λεπτό. Κάνω μπάνιο σε διώροφο λεωφορείο», λέει, προσθέτοντας: «Είναι περίεργη η σκέψη αυτή».

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Διώροφο λεωφορείο σε σπίτι: Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα

Η ξυλόσομπα για παράδειγμα ήταν μια πρόσφατη προσθήκη και σκοπεύουν να χτίσουν και ένα υπαίθριο ντους φέτος το καλοκαίρι. Το ζευγάρι λέει ότι η μετακόμιση στο λεωφορείο ήταν «το καλύτερο πράγμα που έκαναν ποτέ» Ενώ απέχουν μόλις 10 λεπτά από καταστήματα και μια κατοικημένη περιοχή, η ΜακΒίκαρ λέει ότι το οικόπεδό τους είναι απίστευτα ιδιωτικό –δεν υπάρχουν καθόλου γείτονες. Αντ’ αυτού, περιβάλλονται από πράσινο με θέα μια λίμνη όπου μπορούν να κάνουν κωπηλασία.

View this post on Instagram

A post shared by @doubledeckerhome

Το λεωφορείο, επίσης, έχει πολλά παράθυρα και η ΜακΒίκαρ είπε ότι αποφάσισαν να μη βάλουν κουρτίνες επειδή αγαπούν το άφθονο φυσικό φως και δεν υπάρχουν γείτονες για να τους βλέπουν. «Ειλικρινά, ήταν το καλύτερο πράγμα που κάναμε ποτέ», είπε. «Είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε να κάνουμε κάτι αρκετά δημιουργικό, ενώ δεν είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι».