Αμύγδαλα: Η μέτρια κατανάλωσή τους μειώνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας. Τα αμύγδαλα αυξάνουν τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες του αίματος. Μειώνουν την πίεση του αίματος. Παράλληλα, βελτιώνουν και την κυκλοφορία. Από εκεί και πέρα, περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό δρουν ευεργετικά για την υγεία. Προτείνουν μάλιστα την καθημερινή κατανάλωση 50 γραμμαρίων.
Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν τέσσερις αλλαγές στο σώμα από την καθημερινή κατανάλωση των αμυγδάλων
– Μειώνουν την ακμή: Μελέτη σε ανθρώπους με έντονη ακμή έδειξε ότι είχαν 9% λιγότερη βιταμίνη Ε στο αίμα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά γι’ αυτό συμβάλλουν στη θεραπεία της ακμής και την ανάπλαση της επιδερμίδας.
– Βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη: Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνες. Τα αμύγδαλα «καθαρίζουν» τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη και συμβάλλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Συμβουλές για την υγεία: Οι υπόλοιπες αλλαγές στο σώμα από την καθημερινή κατανάλωση των αμυγδάλων
– Βοηθούν στην επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό: Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Συστήνονται επίσης στις γυναίκες μετά τον τοκετό για ταχύτερη ανάρρωση και «σβήσιμο» των ραγάδων που προκαλεί η εγκυμοσύνη.
– Ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία: Τα αμύγδαλα αυξάνουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Ισπανική έρευνα σε 2.208 έγκυες, έδειξε ότι όσες έτρωγαν 75 γραμμάρια την εβδομάδα, γέννησαν πιο έξυπνα παιδιά, κάτι που φάνηκε από γνωστικά τεστ όταν τα παιδιά ήταν 1, 5 και 8 ετών.