Μπριζόλα Kobe – Μύκονος: Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια είδηση για τον Ρίκι Χάτον και τη Μύκονο. Ο Βρετανός πυγμάχος πλήρωσε στη Μύκονο 920 ευρώ για μια μπριζόλα Kobe. Υπάρχει, όμως, λόγος που είναι τόσο ακριβή;
Η συγκεκριμένη μπριζόλα προέρχεται από το μοσχάρι Wagyu. Είναι Ιαπωνικής ράτσας. Ωστόσο, η περιοχή που εκτρέφεται σήμερα, προστίθεται δίπλα στο όνομά του. Το πιο δημοφιλές είναι αυτό που μεγαλώνει στην περιοχή Kobe του νομού Hyogo. Μάλιστα, για να πάρει την ονομασία Kobe, πραγματοποιούνται πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές διαδικασίες για τη σφαγή και την εκτροφή τους.
Μπριζόλα Kobe: Οι προδιαγραφές
– Τα μοσχάρια πρέπει να ανήκουν στη μαύρη Γιαπωνέζικη φυλή¨
– Τα θηλυκά δεν πρέπει να έχουν γεννήσει
– Τα θηλυκά πρέπει να ζυγίζουν από διακόσια εξήντα έως και τετρακόσια εβδομήντα κιλά
– Τα αρσενικά πρέπει να έχουν ευνουχιστεί
– Τα αρσενικά πρέπει να ζυγίζουν από διακόσια εξήντα έως και τετρακόσια εβδομήντα κιλά
– Η ηλικία σφαγής τους έχει οριστεί μεταξύ είκοσι οκτώ και εξήντα μηνών
Μέχρι και το 2012 κάποιος μπορούσε να δοκιμάσει Kobe beef μόνο στην Ιαπωνία, λόγω του εμπάργκο των εξαγωγών. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2015, με την παρουσίασή του να πραγματοποιείται από την Ιαπωνική πρεσβεία.
Μπριζόλα Kobe – Μύκονος: Μεγαλώνουν τα μοσχάρια, με μασάζ και μπύρα
Οι κτηνοτρόφοι μεγαλώνουν τα μοσχάρια τους, με σκοπό να έχουν σωστή αναλογία λίπους και μαλακό κρέας. Συνήθως, τους κάνουν μασάζ για την αποφυγή των κραμπών. Μάλιστα, το καλοκαίρι τους δίνουν γρασίδι, με μπίρα για να ανοίξει, η όρεξή τους.
Η διατροφή τους είναι πλούσια σε σιτηρά. Μάλιστα, εξαιτίας του τρόπου ζωής τους, το συγκεκριμένο είδους εντάσσεται στα κρέατα που διαθέτουν καλά λιπαρά. Η ετήσια παραγωγή των μοσχαριών Kobe ξεπερνούν ετησίως τα 3.000 ζώα. Επίσης, από πέρσι το ένα κιλό πωλείται στα Harrods έναντι επτακοσίων ευρώ. Άρα, η τιμή που πλήρωσε στη Μύκονο, ο Ρίκι Χάτον, για μια μπριζόλα Kobe, μοιάζει απολύτως φυσιολογικό.