Παραωριμασμένα φρούτα: Σε πολλά σπίτια έχει τύχει να πάρετε παραπάνω φρούτα από όσα χρειάζεστε και να καταλήξετε να τα πετάτε, επειδή παραωρίμασαν. Ωστόσο, αν και ωριμασμένα, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε.
Μπορεί εκείνη την ώρα να μην καταλαβαίνουμε πόσο κακό κάνουμε στην τσέπη μας, όπως επίσης το πόσο κρίμα είναι, αν αναλογιστούμε πως για πολλούς ανθρώπους αυτά είναι πολυτέλεια.
Έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα φρούτα που έχουν «παραωριμάσει»; Υπάρχουν πολλές πολλές συνταγές, που μπορούμε να κάνουμε με τα φρούτα που προορίζονται για τα σκουπίδια! Απίστευτα και πεντανόστιμα γλυκά, σε σαλάτες και άλλα.
Υπολογίζεται ότι μια οικογένεια πετάει κάθε χρόνο τρόφιμα αξίας 2000 ευρώ, επειδή έχουν χαλάσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα φρούτα, τα οποία το καλοκαίρι χαλάνε ακόμα πιο εύκολα. Γιατί ενώ τα πολύ ώριμα είναι πιο εύγευστα, δεν μπορούμε να τα φάμε σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να τα πετάμε.
Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κόψετε όσα φρούτα είναι πολύ ώριμα, να τα βάλετε σε ένα ταψί, να προσθέσετε κανέλα και να τα ψήσετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Έτσι και θα έχετε ένα γευστικό σνακ, ενώ παράλληλα θα πάρετε και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν τα φρούτα στον οργανισμό.
Είναι απλό χτυπήστε τα στο μπλέντερ, ύστερα μοιράστε το μείγμα σε μικρές πλαστικές σακούλες και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε παγάκια φρούτων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κοκτέιλ ή να δώσετε γεύση στο νερό σας.
Τα ώριμα φρούτα, κυρίως τα ακτινίδια και τα βερίκοκα, μπορούν να προσθέσουν μια υπέροχη γεύση στα ψητά κρέατα. Συγκεκριμένα τα ακτινίδια έχουν ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη, η οποία βοηθάει να διασπαστούν ταχύτερα οι πρωτεΐνες . Έτσι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα δυσπεψίας.
Εάν έχετε παιδιά που δεν τρώνε φρούτα, ένας καλός τρόπος είναι να τα βάλετε στο ψωμί. Η μπανάνα είναι το πιο διαδεδομένο φρούτο για την παρασκευή ψωμιού, όμως μπορείτε να προσθέσετε και πιο καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, μάνγκο, ακτινίδια.
Δεν υπάρχει κάτι πιο δροσερό για το καλοκαίρι από μια σαλάτα με φρούτα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ πράσινα λαχανικά και κόψτε ανανά, μούρα και πορτοκάλι, δίνοντας μια έκρηξη χρωμάτων και γεύσης. Εκτός ότι θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο, θα πάρετε επίσης μια καλή ποσότητα φυτικών ινών έτσι ώστε να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες.
Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να μαυρίζουν μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μπισκότα βρώμης. Θα σας πάρουν μόνο 20 λεπτά και είναι ένα υγιεινό σνακ για πριν την προπόνηση σας.