Διλλήματα ενός ζευγαριού: Μία γυναίκα, αντιμετωπίζει ένα δύσκολο δίλημμα σχετικά με την καθαριότητα του οικιακού περιβάλλοντος του πατρικού του συζύγου.
Η επιμέλεια της καθαριότητας αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τον πολύ κόσμο. Συχνά αποτελεί αιτία διαφωνιών και συγκρούσεων. Πόσες φορές όταν ήμασταν παιδιά ακούγαμε τις μητέρες μας να μας παροτρύνουν να διατηρούμε καθαρά τα δωμάτιά μας, ή πόσες φορές έχουμε παρακαλέσει τον εταίρο μας να φροντίζει για την τάξη των προσωπικών του αντικειμένων;
Η συγκεκριμένη κυρία διατυμπανίζει την απόρριψη της ιδέας να αφήνει στο μέλλον το παιδί που θα αποκτήσει με τον σύζυγό της στο σπίτι της οικογένειάς του, αναφέροντας ότι το βρίσκει εντελώς “αηδιαστικό” και ακόμη και “επικίνδυνο”.
Μέσω αναρτήσεων στο Reddit, μία ανώνυμη χρήστης αναδεικνύει τις λεπτομέρειες του θέματος, εξηγώντας ότι όλα προήλθαν από τη μετατροπή των πεθερικών της σε “ερασιτέχνες κτηνοτρόφους αυλής”, ζώντας σε ένα σπίτι γεμάτο μικρά σκυλιά. Και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή φαίνεται αρχικά γλυκιά, η ίδια υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου τέτοια.
«[Ο] άντρας μου μεγάλωσε σε σπίτι με πολλά μικρά σκυλιά που συνέχεια έκαναν την ανάγκη τους στο πάτωμα», έγραψε στην πλατφόρμα.
«Τον γνώρισα στο λύκειο και σοκαρίστηκα με την αηδιαστική κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι του όταν τον επισκεπτόμουν. Όλο το σπίτι βρωμούσε ούρα και περιττώματα. Ήξερε ότι ήταν αηδιαστικό, αλλά δεν είχε καταλάβει πλήρως πόσο περίεργο ήταν. Το δωμάτιό του ήταν πάντα καθαρό.
Παρόλο που τα πεθερικά μου έχουν σταματήσει την εκτροφή σκύλων, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Παντού, εκτός από την κουζίνα υπάρχει ένα χοντρό στρώμα σκόνης, με μια καρέκλα συγκεκριμένα να έχει μαζέψει, φαινομενικά, “μισό εκατοστό” σκόνης».
Αυτό δεν είναι όμως, το χειρότερο. Ο άνδρας της ανακάλυψε και κάτι ακόμη, αδιανόητο: «Παντρευτήκαμε και μετακομίσαμε στην άλλη άκρη της χώρας λίγο μετά το λύκειο. Τους επισκεπτόμαστε μια φορά το χρόνο για μερικές ημέρες και μένουμε σε ξενοδοχείο. Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, ο άνδρας μου δεν άντεξε, και πήγε να κάνει την ανάγκη του. Φεύγοντας, μού είπε ότι δεν έχει μπει σε χειρότερο μπάνιο. Η βρώμα στον νιπτήρα ήταν απίστευτη, η τουαλέτα ήταν γεμάτη ακαθαρσίες, το ίδιο και το ντουζ. Όπως είπε ο ίδιος, έμοιαζε με δημόσια τουαλέτα».
Πλέον, η χρήστης του Reddit, είναι τελείως μπερδεμένη. Περιμένει το παιδί της και, δεν ξέρει πώς να προσεγγίσει το πρόβλημα. «Πώς λες σε κάποιον πώς να φροντίζει το σπίτι του; Δεν ξέρω πως να χειριστώ το ζήτημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν συμπαθώ καν τα πεθερικά μου, αφού δεν έδωσαν στον άνδρα μου ποτέ προτεραιότητα, δεν τον φρόντισαν, απλώς του έδιναν στέγη και τροφή».
«Όμως, ο άνδρας μου είναι μοναχοπαίδι και θα επιβαρυνθεί με τη φροντίδα τους. Είναι 60 ετών, αλλά δεν φροντίζουν καθόλου τον εαυτό τους, οπότε αυτή η στιγμή θα έρθει σύντομα. Δεν ξέρω απλά πώς να τους περάσω το μήνυμα ότι δεν θέλουμε να φέρουμε το νεογέννητο μωρό μας σε ένα τόσο αηδιαστικό σπίτι. Έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να αγοράσουμε εισιτήρια για να έρθουν αυτοί να μας επισκεφτούν αντί να πάμε εμείς σε αυτούς, αλλά δεν το κάνουν.»
Όπως αναμενόταν, η ανώνυμη ανάρτηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους με πληθώρα σχολίων. Πολλοί συμφώνησαν ότι η καλύτερη προσέγγιση σε τέτοιες καταστάσεις είναι η διεξαγωγή μιας ανοιχτής και ειλικρινούς συζήτησης.
«Ως γονέας, δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός για να αποφασίσεις τι θα κάνεις για τα παιδιά σου», έγραψε ένας αναγνώστης.
«Να πεις στα πεθερικά σου ότι δεν θα πηγαίνεις το μωρό σου στο σπίτι τους, επειδή δεν είναι ασφαλές». Ένας άλλος, πρόσθεσε: «Ο άνδρας σου είναι εκείνος που πρέπει να μιλήσει. Έχω την αίσθηση ότι, αν τους μιλήσει, θα καθαρίσουν το σπίτι τους».
Υπήρξαν και εκείνοι που πρότειναν στη γυναίκα να λέει αθώα ψέματα, έτσι ώστε να αποφύγει την αμηχανία. Ένας, συγκεκριμένα τη συμβούλευσε να πει «Για λίγο καιρό, δεν θα ταξιδεύουμε λόγω του παιδιού. Θα πρέπει εσείς να έρχεστε σε εμάς. Είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγεις τη συζήτηση».
Ένας άλλος πρότεινε: «Να λέτε ότι, λόγω του παιδιού δεν μπορείτε να ταξιδέψετε εύκολα ώστε να έρχονται εκείνοι και να μην αναγκάζεστε να πηγαίνετε εσείς».